NAŠE LAVICE SU U FINALU PLAY OFFA!

Dvije sigurne i ubjedljive pobjede protiv Kozare iz Gradiške bile su dovoljne za plasman naših Lavica u finale Play Offa Prve ženske lige Republike Srpske (1.ŽLRS). 

Nakon pobjede u prvom meču u Brčkom, naše djevojke su proteklog vikenda odigrale još bolju i kvalitetniju utakmicu i došle do još ubjedljivije pobjede nad ekipom Kozare na gostujućem parketu u Gradišci. Bila je to ukupno četvrta pobjeda iz isto toliko ovosezonskih duela protiv ovog protivnika, i druga pobjeda u polufinalnoj seriji Play Offa 1. ŽLRS za sezonu 2020-2021.

Silovito su krenule Lavice od samog starta meča koji je u nedelju odigran u Areni Gradiška. Izuzetno raspoložene, a prije svega silno motivisane da već u Gradišci osiguraju plasman u finale i priliku da se bore za titulu prvaka, naše djevojke su od samog starta meča diktirale ritam utakmice i vrlo brzo došle do osjetljivije rezultatske prednosti. Nisu naše djevojke posustajale niti jednog momenta, naprotiv, kako je utakmica odmicala ritam utakmice je rastao, a Lavice su plesale svoj ples po parketu gradiške Arene. Plasman u finale je osiguran na veličanstven način, superiornom igrom i ubjedljivom pobjedom!

KOZARA – LAVOVI 42:101 

(10:28, 13:24, 12:19, 7:30)

Prvo ime susreta svakako je bila naša Milica Dabović koja je ostvarila KVADRIPL DABL učinak sa 28 postignutih poena, 13 ukradenih lopti, 11 asistencija i 10 skokova! INDEX korisnosti 51! Još jedna u nizu utakmica u kojoj Milica pokazuje da je ogromno pojačanje za našu mladu ekipu i da je i u 39. godini i dalje jedna od najboljih evropskih i svjetskih košaršica! Klasa je vječna!!!

MILICA DABOVIĆ

Sjajnu podršku je imala u djevojčici koja tek treba da zasija na košarkaškom nebu. Petnaestogodišnja Milica Đokić, kapiten ove “fantastične porodice” na meču u Gradišci postigla je 36 poena, a uz to je imala i 9 asistencija, 6 ukradenih lopti i 5 skokova.

Pored njih odličnu utakmicu odigrala je i Jelena Lazarević (2004. god.), djevojka fantastičnih fizičkih predispozicija i koja iz utakmice u utakmicu pokazuje da je izuzetno važan dio ove ekipe. Meč protiv Kozare završila je sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 13 skokova!

Svoj veliki doprinos u ovom meču dale su i Amila Smajić 8 poena i 7 skokova, Adna Okić 4 poena i 5 skokova, Ksenia Vukić 4 poena i 3 asistencije, Marija Starčević 3 poena, Ana Đokić i Sara Đokić.

Čestitamo našim Lavicama plasman u finale Play Offa. Ogroman uspjeh za prvu seniorsku sezonu i činjenicu da su samo tri košarkašice u ekipi punoljetne! BRAVO LAVICE!

S T A T I S T I K A

Finalna serija Play Offa počinje u subotu, 20. marta utakmicom u Brčkom, a protivnik će biti poznat nakon majstorice između ekipa Budućnost BN iz Bijeljine i Ušće iz Banja Luke, koja je na rasporedu u srijedu, 17. marta u Bijeljini.

PRVAK REPUBLIKE SRPSKE BIĆE EKIPA KOJA U FINALU PRVA OSTVARI TRI POBJEDE!