MI SMO ŠAMPIONI

Sjajna sezona naše ženske seniorkse ekipe završena je sinoć na najbolji mogući način – Lavice su šampionke Republike Srpske za sezonu 2020/2021. U finalnoj seriji protiv ekipe KK Budućnost BN iz Bijeljine ostvarile su tri uzastopne pobjede, osvojivši na ovaj način titulu prvakinja 1. Ženske lige Republike Srpske.

Kraj regularnog dijela sezone, Lavice su završile na vrhu tabele, a mjesto prvakinja sačuvale su i u Play Off-u, te im je sinoć ostvarena pobjeda donijela i plasman u najviši rang bosanskohercegovačke ženske košarke, Premijer ligu Bosne i Hercegovine..

Nakon pobjede u prve dvije utakmice doigravanja protiv “Budućnosti”, Lavice su i u ovoj utakmici krenule snažno, dozvolivši protivnicama u prvih 20 minuta svega osam poena, te se pobjednik prvenstva znao već nakon prvog poluvremena. Utakmica je završena sa razlikom od 54 poena razlike.

KK LAVOVI – KK Budućnost 85:31

(20:6, 27:2, 25:9, 13:14)

Sjajna Milica Đokić, kapiten naših zlatnih Lavica i reprezentativka Srbije, opet je sinoć nadmašila samu sebe. Ostvarile je novi triple-double učinak, sa 27 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Uz pet ukradenih lopti, njen indeks korisnosti bio je 35. Milica Dabović je opet svojom sjajnom igrom i lakoćom nosila saigračice i pokazala zašto je jedna od najboljih svjetskih igračica. Postigla je 25 poena, ukrala devet lopti i ostvarila indeks korisnosti 31. Double-double učinak postigla je Jelena Lazarević, doprinijevši pobjedi sa 16 poena i 14 skokova.

Trener Aleksandar Bližnjaković dao je priliku svim igračicama da zaigraju u finalnoj utakmici – Iva Karišik (5), Adna Okić (4), Sara Đokić, Ksenia Vukić (2), Kristina Stupar, Amila Smajić (2), Katarina Mihajlović (2), Tamara Šarenac i Ana Đokić.

Trener Bližnjaković izjavio je nakon utakmice da je i više nego zadovoljan sezonom, igračicama i cjelokupnim učinkom ekipe i da je postignut cilj koji su imali.

Sada ćemo prvo da se odmorimo, a onda kreću pripreme za novu sezonu i novu ligu. Moramo pojačati centarsku poziciju. Milica Dabović ostaje u timu, a očekujemo dolazak novih igračica i planiramo ozbiljan nastup u jesenjoj sezoni. Pokazali smo da možemo da budemo u vrhu košarke, ali još je mnogo posla pred nama jer tamo želimo i da ostanemo,” izjavio je trener Bližnjaković.

Milica Đokić je izjavila nakon utakmice: “Ovo veliki uspjeh za klub i nju lično, te da će nastaviti i dalje vrijedno da rade i treniraju i ostvare još bolje rezultate. Ostaje žal što ovako sjajnu utakmicu i kompletnu sezonu nismo mogle da igramo pred našim navijačima, jer sigurna sam da bi dvorana na svakoj utakmici bila ispunjena do posljednjeg mjesta, što bi nam mnogo značilo.” 

Predsjednik našeg kluba Boško Vukadinović je istaknuo: „Kruna sveukupnog rada kluba je ova titula prvaka Republike Srpske u ženskoj konkurenciji koju nismo zacrtali na početku sezone jer nam je bila prioritetna afirmacija djevojaka kao izuzetno talentovane generacije. Međutim otvorila se mogućnost sa pojačanjem – Milicom Dabović, sa kojom smo dobili i ulogu favorita za prvo mjesto. Uspjeli smo to da i ostvarimo. Ja i svi u klubu smo presrećni. Uvjeren sam da ćemo na pravi način predstavljati naš grad u eltnom društvu BiH košarke.

Pehar i medalje Lavicima je uručila Jadranka Trkulja, jedna od najboljih košarkašica bivše Jugoslavije, koja je igrala za klubove iz Srbije i Izraela, osvojila tri nacionalna prvenstva i četiri kup takmičenja, punu deceniju igrala u evropskim klupskim takmičenjima, a upisala je i mnoštvo reprezentativnih utakmica.

ZLATNIM SLOVIMA U ISTORIJU KK LAVOVI BRČKO UPISALE SU SE:

MILICA ĐOKIĆ, kapiten

MILICA DABOVIĆ

JELENA LAZAREVIĆ

AMILA SMAJIĆ

ADNA OKIĆ

IVA KARIŠIK

SARA ĐOKIĆ

KSENIA VUKIĆ

KATARINA MIHAJLOVIĆ

ANA ĐOKIĆ

TAMARA ŠARENAC

KRISTINA STUPAR

SLAVENA KRKELJAŠ

MARIJA STARČEVIĆ 

MARJANA TODOROVIĆ

ALEKSANDAR BLIŽNJAKOVIĆ, trener

DRAGOLJUB MAKSIĆ, pomoćni trener