DVIJE POBJEDE KADETKINJA U PRIJATELJSKIM UTAKMICAMA

U sklopu priprema za završnicu prvenstva Republike Srpske naše kadetkinje su ostvarile dvije pobjede!

Kadetkinje Mladog Krajišnika i Lavova

Prethodne sedmice u okviru priprema za polufinalni i finalni turnir prvenstva Republike Srpske za kadetkinje naše Lavice su odigrale dvije prijateljske utakmice i ostvarile dvije pobjede.

Prvo je u ponedeljak, 10. maja u Banja Luci savladana izuzetno kvalitetna ekipa Mladog Krajišnika rezultatom 64:66, dok je dva dana kasnije u Brčkom ostvarena ubjedljiva pobjeda protiv ekipe StarTz iz Tuzle rezultatom 63:37.

Izuzetno kvalitetna utakmica u Banja Luci dvije podjednako kvalitetne ekipe sa dosta rezultatsih preokreta pripala je našim Lavicama, koje su u par navrata imale dvocifrenu rezultatsku prednost, međutim i domaće košarkašice su pokazale zavidan kvalitet i da su ostvarile pobjedu ne bi bilo nezasluženo.

Na kraju: Mladi Krajišnik – LAVOVI 64:66 (20:22; 12:16; 19:11; 13;17).

S obzirom da je ovo bio prvi meč između Mladog Krajišnika i Lavova prije početka meča generalni menadžer Malenih gospodin Brane Čovičković uručio je predsjedniku Lavova Bošku Vukadinoviću Monografiju ŽKK Mladi Krajišnik koja je izdata povodom 55 godina uspješnog rada kluba iz Banja Luke.

Boško Vukadinović i Brane Čovičković

Veliku zahvalnost upućujemo ŽKK Mladi Krajišnik na gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj igri. Bila je ovo prva utakmica ova dva kluba kada su u pitanju sve selekcije, ali ono što je sigurno jeste činjenica da nećemo dugo čekati na nove duele Lavica i Malenih. U novoj sezoni očekuju nas dueli seniorskih selekcija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a prije toga, mogući su novi dueli kadetkinja na Finalnom turniru prvenstva Republike Srpske i u okviru Lige mladih Bosne i Hercegovine.

HVALA MLADI KRAJIŠNIK, HVALA BANJA LUKA!

Dva dana nakon gostovanja u Banja Luci naše kadetkinje su na domaćem terenu u Brčkom ugostile naše prijatelje iz Tuzle KK StarTz. Prijateljska utakmica koja je poslužila kao jedan od završnih testova za obe ekipe. Naše Lavice očekuje završnica prvenstva Republike Srpske, dok su gošće u pripremnom procesu pred završnicu prvenstva Tuzlanskog kantona.

Kadetkinje Lavova i StarTz

Rezultatska prednost gošći na samom početku meča nije obeshrabrila naše Lavice i vrlo brzo su došle do svoje igre i rezultatskog preokreta. Uspjele su gošće da drže rezultatsku neizvjesnost do kraja prvog poluvremena, da bi naše djevojke odigrale maestralnu treću četvrtinu u kojoj su pokazale sav svoj kvalitet, pri tome otklonivši i najmanju dilemu oko pobjednika ovog meča. Posljednja četvrtina je bila prilika za mlađe košarkašice da upišu minute protiv izuzetno talentovane ekipe iz Tuzle, koja će u budućnosti predstavljati ozbiljnog protivnika svim ekipama u Bosni i Hercegovini. Na kraju ubjedljiva pobjeda naših Lavica 63:37 (15:9; 12:9; 26:9; 10:10).

Priliku da zaigraju na ovom meču dobile su i mlade Katarina Pudić (2008) i Ana Bjeljac (2009) koje su i na ovom meču pokazale da s pravom predstavljaju budućnost našeg kluba!

Kadetkinje KK Lavovi Brčko

Čestitke našim Lavicama na prikazanoj igri i ostvarenim pobjedama i želimo im mnogo sreće na završnici prvenstva Republike Srpske i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji.