BLISTAVO IZDANJE LAVICA NA STARTU KADETSKOG F4 U BANJA LUCI

Blistavo izdanje naših Lavica na startu Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske za kadetkinje u Banja Luci.

Prvom utakmicom protiv ekipe Leotar 03 iz Trebinja, naše Lavice su startovale na Finalnom turniru Prvenstva Republike Srpske u konkurenciji kadetkinja (2004/2005) u Banja Luci.

Već na početku turnira viđeno je blistavo izdanje naših djevojaka koje su i drugi put u kratkom vremenskom periodu savladale ekipu Leotara iz Trebinja. Ovoga puta igra i pobjeda bile su još ubjedljivije nego prije 14 dana na Polufinalnom turniru Prvenstva Republike Srpske u Trebinju kada su Lavice slavile rezultatom 59:74.

LEOTAR 57

LAVOVI 105

(8:28, 15:22, 12:35, 20:22)

Naše Lavice su u ovaj susret ušle izuzetno motivisane i sa namjerom da već na startu turnira zabilježe pobjedu koja će im mnogo značiti u nastavku takmičenja i koja će ih dovesti na korak jedne od medalja. Od samog starta su nametnule igru koja njima odgovara i za koju protivnik nije imao rješenje. Serija od 15:0 naših djevojaka na samom startu meča u potpunosti je demoralisala protivnika koji je prvi put poentirao tek u 5. minutu meča.

I pored prednost od 20 poena razlike (8:28) na kraju prvog perioda igre Lavice nisu spuštale gas i do odlaska na odmor viđena je sjajna igra kompletne ekipe u kojoj je svaka od košarkašica dala svoj ogroman doprinos kako bi se već na poluvremenu mogao naslutiti pobjednik ove utakmice (23:50).

Predvođene standardno odličnom Milicom Đokić, pod koševima nezaustavljivom Jelenom Lazarević (16 skokova), šuterski raspoloženim Valentinom Došić i Tamarom Šarenac, Lavice su i drugo poluvrijeme odigrale fantastično sa još većim košgeterskim učinkom nego u u prvih 20 minuta za izuzetno ubjedljivu pobjedu, koja je prije svega rezultat sjajne timske igre i koja će našim djevojkama dati dodatno samopouzdanje pred današnje mečeve protiv domaćih ekipa (Feniks i Mladi Krajišnik).

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić 28, Valentina Došić 20, Tamara Šarenac 19, Jelena Lazarević 14, Amila Smajić 9, Sara Đokić 7, Ksenia Vukić 4, Adna Okić 2, Marija Starčević 2, Ana Đokić i Slavena Krkeljaš.

Posljednji trening prije polaska za Banja Luku obilježila je povreda Kristine Stupar, koja je i pored toga smogla snage da bude uz ekipu i pruži podršku na putu do medalje u Banja Luci.

 

Naredni meč na Finalnom turniru Prvenstva Republike Srpske naše Lavice igraju danas od 11:30h protiv domaće ekipe Feniks, dok od 19:00 časova naše djevojke na megdan izlaze Mladom Krajišniku još jednoj ekipi iz Banja Luke.

NAŠIM LAVICAMA ŽELIMO MNOGO SREĆE I USPJEHA I U DANAŠNJIM MEČEVIMA. 

SREĆNO LAVICE!