LAVICE SUTRA NASTUPAJU U SPLITU

Takmičenje u basketu 3×3 na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu na rasporedu je u četvrtak, 19. avgusta.

Drugu godinu zaredom kao najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini i osvajači prvog mjesta na Državnoj završnici Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine, naša ženska U16 ekipa u basketu 3×3 nastupiće na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih koja se ove godine održava u Splitu.

Prošle godine na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih koja je održana u Sarajevu naše Lavice su osvojile drugo mjesto i srebrnu medalju, a ove godine će nastupiti u istom sastavu: Milica Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac i Sara Đokić, trener Aleksandar Bližnjaković.

Ove godine očekuje ih još jača konkurencija, kvalitetniji rivali i neizvjesno takmičenje do samog kraja. Učestvuje ukupno šest ekipa, po dvije najuspješnije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Voljom žrijeba Lavice su smještene u grupu A u kojoj se još nalaze ekipe Purgerice iz Zagreba (Hrvatska) i Tašine princeze iz Kraljeva (Srbija). Grupu B čine ekipe: ŽKK Šibenik iz Šibenika (Hrvatska), Joker iz Zvornika (Bosna i Hercegovina) i Sputnjik 1 iz Prijepolja (Srbija).

Takmičenje počinje u četvrtak, 19. avgusta u 19:00 časova na otvorenim terinima Studentskog centra u Splitu.

Našim Lavicama želimo mnogo sreće i uspjeha u Splitu! Rezultate naših Lavica možete pratiti na našim FACEBOOKINSTAGRAM stranicama.

IDEMO LAVICE!