MILICA ĐOKIĆ SA REPREZENTACIJOM SRBIJE DRUGA NA FIBA ČELENDŽERU U ŠPANIJI

Ženska kadetska selekcija Srbije osvojila je drugo mjesto na FIBA Chalengeru u špansom gradu San Fernando. 

U periodu od 9. do 14. avgusta ove godine španski grad San Fernando bio je domaćin FIBA Čelendžera za igračice ne starije od 16 godina na kome su pored reprezentacije Srbije i domaćina Španije nastupile i reprezentacije Litvanije, Mađarske, Ukrajine i Hrvatske.

Tim koji je sa klupe predvodila Biljana Stanković takmčenje je završio samo sa jednim porazom i to od domaće reprezentacije Španije (40:58), dok su u svim ostalim utakmicama upisane pobjede. Mađarska je savladana rezultatom 58:55, a nakon toga redom su padale Litvanija 68:44, Ukrajina 59:51 i na kraju Hrvatska 79:59.

FIBA Čelendžeri jedina su takmičenja ovog ljeta koja imaju rezultatski značaj u reprezentativnoj konkurenciji pošto su kvalifikacionog tipa sa svjetska prvenstva igračica do 17 godina. Evropa daje pet učesnika, ne računajući domaćine. Tako su dva Čelendžera dala po dva učesnika predstojećeg Svjetskog kupa (SK), dok je sa onog na kome je učestvovao domaćin SK (Mađarska), a na kome je igrala i reprezentacija Srbije otišao samo jedan tim. To je Španija kao prvoplasirana.

Za reprezentaciju Srbije na ovom takmičenju nastupila je i naša Milica Đokić (2005), koja se nametnula kao jedan od nosilaca igre ove genercije košarkašica, a posebno se to moglo vidjet u posljednjoj utakmici na turniru protiv Hrvatske, kada je kapiten naše seniorske ekipe prikazala igru na koju nas je sve zajedno navikla prethodnih sezona u dresu Lavova. Utakmicu je završila sa nevjerovatnih 30 poena (6 postignutih trica),  skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte. Ukupan indeks korisnosti na tom meču iznosio je 33 za 37 minuta provedenih na terenu!

Prosječno je provodila 28,3 minute u igri, pri tome postižući prosječno 11 poena po utakmici, 6 skokova, 2,4 asistencije i 2,2 ukradene lopte prosječno po svakom meču!

S T A T I S T I K A

Odličan turnir je iza reprezentacije Srbije, a posebno za našu Milicu Đokić koja je još jednom dokazala da se radi o vanserijskom talentu i koja je i ovog puta na vrhunski način reprezentovala naš klub i naš grad. Sa sigurnošću možemo reći da će košarkaški ali i široki sportski auditorijum i u godinama pred nama uživati u košarkaškim majstorijama Milice Đokić u dresu Lavova i dresu reprezentacije Srbije.

Novi izazovi slijede već u četvrtak, 19. avgusta kada naša U16 ekipa u basketu 3×3 (Milica Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac i Sara Đokić) učesvuje na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu gdje će snage odmjeriti protiv najboljih ekipa iz Hrvatske i Srbije. Podsjećamo da su naše cure dvije godine zaredom najbolje u Bosni i Hercegovini u  basketu 3×3, a prethodne godine na Međunarodnoj zavšnici osvojile su drugo mjesto.

Nakon takmičenja u Splitu, slijedi kratak odmor, a nakon toga pripreme za premijernu sezonu u elitnom društvu ženske košarke u Bosni i Hercegovini.