PORAZ LAVICA U PRVOM PRIPREMNOM MEČU

Lavice poražene u Beogradu u prvom pripremnom meču protiv domaće ekipe Radivoj Korać.

Juče su naše Lavice u sklopu priprema pred početak nove sezone i premijernog nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrale prvi prpiremni meč protiv ekipe Radivoj Korać i upisale ubjedljiv poraz, protiv u ovom momentu iskusnije i kvalitetnije ekipe.

ŽKK RADIVOJ KORAĆ – KK LAVOVI 70:50 (17:13, 19:15, 19:12, 15:10).

I pored činjenice da je u prvih 20 minuta viđeno dosta grešaka i izgubljenih lopti, uspjevale su naše Lavice da igraju egal utakmicu protiv ekpe koja nastupa u 1. Ženskoj ligi Srbije i koja je u periodu od 2014. do 2016. godine tri puta uzastopno bila prvak Srbije. Rezultatski zaostatak od 8 poena nakon dvije četvrtine (36:28), vrlo lako je mogao biti anuliran početkom treće četvrtine kada su naše Lavice pokazale igru u odbrani na kojoj insistira trener Bližnjaković ali sa druge strane dosta grešaka u napadu, što kao rezultat manjka koncentracije, što, kao još uvijek nedovoljne uigranosti. Iskusna ekipe domaćina znalački je koristila sve propuste u igri naših djevojaka upisavši više nego zasluženu i ubjedljivu pobjedu.

Još dosta rada i uigravanja je pred našim djevojkama kako bi početak takmičenja u Premijer ligi dočekali spremni i konkurentni. Na momente je igra i u napadu i u odbrani bila na zadovoljavajućem nivou ali s obzirom na činjenicu da je ovo bila prva utakmica nakon dužeg perioda za većinu djevojaka, sigurno smo da će igra već u narednim mečevima biti na dosta višem nivou.

Najefikasnije u našoj ekipi bile su Mirela Halilović sa 16 i kapiten Milica Đokić sa 15 postignutih poena. Pored njih nastupile su i: Jelena Lazarević, Ines Babić, Adna Okić, Amila Smajić, Sara Đokić, Tamara Šarenac, Ana Đokić, Valentina Došić, Ksenia Vukić i Kristina Stupar. Trener Bližnjaković na ovom meču nije mogao računti na najnovije pojačanje Ajlu Lević.

Veliku zahvalnost dugujemo ekipi ŽKK Radivoj Korać na pozivu i prilici za odmjeravanje snaga sa jednom od najkvalitetnijih ekipa u Srbiji. Snaše strane upućen je poziv za novo druženje, ovog puta u Brčkom i sigurni smo da ćemo prvi slobodan termin iskoristiti da naše prijatelje iz Beograda ugostimo u Brčkom i da se osjećaju kao kod kuće, isto onako kao što su se naše Lavice juče osjećale u Beogradu. HVALA ŽKK RADIVOJ KORAĆ!