KADETKINJE U BORBI ZA TITULU PRVAKA BOSNE I HERCEGOVINE

Kadetkinje narednog vikenda očekuje Finalni turnir za prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2020-2021.

Predstojećeg vikenda KK Lavovi i grad Brčko biće domaćini Finalnog turnira Prvenstva Bosne i Hercgovine u konkurenciji kadetkinja.

Odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine domaćinstvo završnog turnira na kome će se odlučivati o prvaku Bosne i Hercegovine za sezonu 2020-2021. u konkurenciji djevojčica rođenih 2005. godine i kasnije, povjereno je KK Lavovi.

 

Pored naših mladih Lavica na turniru učestvuju i odgovarajuće selekcije  ŽKK “Zrinjski 2010” iz Mostara i ŽKK “Livno” iz Livna.

Prvog dana turnira, u subotu, 25. septemra, biće odigrane dvije utakmice. Od 15:00 časova sastaju se Zrinjski i Livno dok od 18:30h naše Lavice igraju protiv poražene ekipe iz prvog meča.

Drugi dan turnira, u nedelju 26. septembra, očekuje nas novi duel naših Lavica i to protiv pobjednika meča Zrinjski – Livno, nakon čega slijedi dodjela nagrada i priznanja.

Sve utakmice biće odigrane u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom i pozivamo sve ljubitelje košarke i sporta uopšte da za vikend budu uz naše Lavice i pruže im podršku u namjeri da se domognu epiteta najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini u svom uzrastu.

ULAZ NA SVE UTAKMICE JE BESPLATAN!