UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA U DRUGOM TEST MEČU

Lavice u Tuzli savladale domaću ekipu StarTz rezultatom 82:49.

Pobjeda Lavica u drugom test  meču! Nakon poraza u prvom test meču u Beogradu protiv ekipe Radivoj Korać juče su naše Lavice u Tuzli odigrale drugu test utakmicu pred početak nove sezone. Iako nisu uspjevale tokom prvog poluvremena da naprave neku osjetniju rezultatsku prednost naše Lavice su kontrolu igre držale u svojim rukama dozvolivši protivniku u nekoliko navrata da se približi na 3 ili 4 poena zaosatka.

Izabranice Aleksandra Bližnjakovića su tokom drugih 20 minuta pojačale su igru u odbrani, ubrzale igru u napadu što je i dovelo do ubjedljive rezultatske prednosti koju su naše Lavice i zadržale do samog kraja.

STARTZ – LAVOVI 49:82 (10:18, 15:18, 13:15, 11:31)

Prvu utakmicu u dresu Lavova odigrala je i Ajla Lević koja je pokazala da će biti ogromno pojačanje u novoj sezoni za našu ekipu.

Najefikasnije na ovom meču bile su Mirela Halilović sa 18 postignutih poena, dok su kapiten Milica Đokić i Ines Babić postigle po 17 poena.

KK Lavovi

Milica Đokić 17, Mirela Halilović 18, Ines Babić 17, Jelena Lazarević 9, Ajla Lević 8, Adna Okić 2, Amila Smajić 2, Valentina Došić 5, Ksenia Vukić 2, Sara Đokić 2, Ana Đokić, Tamara Šarenac.