NOVA POBJEDA LAVICA U PRIPREMNOM PERIODU

U petom kontrolnom meču pred sezonu 2021-2022. košarkašice KK “Lavovi” Brčko bile su bolje od ekipe ŽKK “Play Off” Sarajevo.

Odlična utakmica naših Lavica protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u Bosni i Hercegovini, koja ujedno važi i za jednog od glavnih favorita za najviši plasman u predstojećoj sezoni. Početno vodstvo gošći iz Sarajeva od 6:0 nije obeshrabrilo naše djevojke. Slijedi time out trenera Bližnjakovića nakon koga Lavice prave seriju od 16:2 i dolaze do rezultatske prednosti koju su održavale do posljednjeg minuta meča. U pojedinim momentima prednost je bila i dvocifrena do maksimalnih plus 14 (48:34) krajem trećeg perioda igre.

Zahvaljujući prije svega preciznim šutevima za tri poena Nikoline Džebo košarkašice iz Sarajeva uspjevaju da smanje rezultatski zaostatak i u posljednju minutu meča uđu rezultatski poravnate. Međutim, odlične na ovom meču Milica Đokić i Mirela Halilović nisu dozvolile rezultatski preokret i naše Lavice su slavile više nego zasluženu pobjedu protiv odlične ekipe Play Off.

LAVOVI – PLAY OFF 63:59 (16:10, 17:18, 15:12, 15:19)

Najefikasnije igračice u našoj ekipi bile su već pomenute kapiten Milica Đokić sa 17 i Mirela Halilović sa 16 postignutih poena.

KK Lavovi:

Milica Đokić 17, Mirela Halilović 16, Jelena Lazarević 12, Ines Babić 9, Valentina Došić 6, Ajla Lević 3, Sara Đokić, Adna Okić, Amila Smajić i Tamara Šarenac.

Bila je ovo četvrta pobjeda naših Lavica dok su jedini poraz doživjele u Beogradu protiv ekipe Radivoj Korać na startu priprema.

Generalni pokrovitelj KK Lavovi:

Vlada Brčko distrikta BiH

Srebrni sponzor KK Lavovi:

Fitness centar Boomerang Brčko

Bronzani sponzor KK Lavovi:

Etno restoran Marco Polo Brčko

Restoran Marco Polo Brčko

Prijatelji KK Lavovi:

Deluxe-CC

Frizerski studio Maja Brčko

Kompanija Vitinka

Željo Commerce doo Brčko

Sava komerc doo Brčko