MLAĐE KATEGORIJE: POBJEDA PIONIRA I PORAZ PREDPIOPNIRA U BRATUNCU

Prethodnog vikenda utakmicama prvog kola počelo je Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina.

Pioniri i mlađi pioniri KK Lavovi u prvom kolu Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKS Bijeljina gostovali su u Bratuncu ostvarivši polovičan učinak od jedne pobjede i jednog poraza.

Prvi na teren izašli su mlađi pioniri koji su na ovom meču bili oslabljeni neigranjem trojice standardnih igrača, a za veliki broj dječaka nadmetanje u Bratuncu je bila i prva takmičarska utakmica. Rezultat 71:8 na kraju meča u korist domaćina jeste previsok ali nije obeshrabrio naše dječake da se u Brčko vrate vedrog duha i dobrog raspoloženja, spremni da već narednog vikenda pokušaju pružiti bolju igru i doći do pozitivnog rezultata na domaćem terenu protiv ekipe Feniksa iz Bijeljine.

Za predpionrsku selekciju u Bratuncu nastupili su:

Njegoš Šešlija (kapiten), Ljubiša Lazendić, Luka Pejić, Veljko Golić, Vuk Kisić, Vuk Bodiroga, Mihajlo Zarić, Uroš Božić, Milenko Vojnović, Sergej Pajić, Uroš Mitrović i Đorđe Obrenović. 

Početak prvenstvene trke za pionire bio je odličan. Neiganje kapitena Nikole Lajića i još nekolicine standardnih igrača nije poremtio atmosferu u ekipi. Momci su pružili sjajanu igru ostvarivši pobjedu protiv odličnog domaćina rezultatom 32:36. 

Tokom čitavog toka meča naši Lavovi su kontrolisali igru sa ogromnom željom da treneru Sanjinu Vidoviću debi na klupi pionirske selekcije protekne u slavljeničkoj atmosferi, i uspjeli su u tome!

Pionirska selekcija je nastupila u sledećem sastavu:

Nikola Trivunović, Miloš Borić, Miloš Karać, Sergej Krajinović, Nemanja Radovanović, Nikola Balorda, Njegoš Trivunović, Nikola Đorđević i Filip Petrović.  

U narednom drugom kolu koje je na rasporedu u nedelju, 7. novembra, pioniri su slobodni, dok će predpioniri dočekati odgovarajuću selekciju KK Fenix Basket iz Bijeljine. Ova utakmica biće odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 11:00 časova.