PREMIJER LIGA BIH: PORAZ U BANOVIĆIMA UZ SJAJNO IZDANJE MILICE ĐOKIĆ

Utakmicama u Zenici i Banovićima naše Lavice su nastavile premijerni nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon subotnjeg poraza u Zenici od ekipe Čelika u okviru redovnog trećeg kola, odmah sljedećeg dana odigrana je i zaostala utakmica prvog kola protiv ekipe RMU Banovići u Banovićima.

Umor i poraz od prethodnog dana, te igra na gostujućem terenu protiv trostrukog uzastopnog šampiona BiH i redovnog učesnika WABA lige, uticali su i na ovaj meč, te su Lavice, nažalost, poražene i u Banovićima rezultatom 99: 73 po četvrtinama 25:14, 23:18, 22:18, 29:23.

Nakon početne prednosti naših Lavica 5:1, domaće košarkašice prave seriju od 10:0 i sigurnom igrom već do kraja prve četvrtine imaju dvocifrenu rezultatsku prednost. Sjajan šut za tri poena košarkašica iz Banovića (12/22) osujetio je svaku priliku za priključak naših Lavica i eventualno iznenađenje protiv favorizovanog protivnika koji je na kraju slavio više nego zasluženu pobjedu!

Nama je ovo prvo učešće u Premijer ligi BiH i ušli smo oprezno i bez velikih obećanja, ali ipak sa realnim očekivanjima, a to je da izborimo opstanak u društvu najboljih bh klubova. Ova dva poraza jesu teški, ali nećemo dozvoliti da negativno utiču na nas. Analiziraćemo pažljivo obe utakmice, uvidjeti situacije u kojima dolazi do pada u igri i razloge koji su doveli do negativnog rezultata. Iskreno, rezultat djeluje kao da nismo pružili veliki otpor, a pružili smo daleko veći nego što izgleda u statistici. Ipak su nijanse odlučivale, ali čestitamo i ekipama Čelika i Banovića na, u ovom trenutku, zasluženim pobjedama. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za nastavak lige i nadamo se po nas povoljnijem rezultatu u narednom kolu”, kaže trener ekipe Aleksandar Bližnjaković.

Odličnu utakmicu u Banovićima odigrala je kapiten Milica Đokić, kojoj su nedostajale dvije asistencije do triple-double učinka. Postigla je 19 poena, uz to ostvarila 10 skokova i dodala 8 asistencija za ukupan indeks korisnosti od 22! Osim nje, odličnu utakmicu odigrale su i Ines Babić sa 19 i Ajla Lević sa 15 postignutih poena.

KK Lavovi:

Milica Đokić 19, Ines Babić 19, Ajla Lević 15, Mirela Halilović 9, Jelena Lazarević 7, Valentina Došić 2, Sara Đokić 2, Tamara Šarenac, Kristina Stupar, Ana Đokić i Ksenia Vukić. 

Naše Lavice trenutno zauzimaju sedmu poziciju sa skorom 1-2 na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj slijedi pauza od 20 dana zbog reprezentativnih obaveza, a u narednom četvrtom kolu dočekuju ekipu “Mladi Krajišnik” iz Banja Luke. Utakmica se igra 20. novembra 2021. godine u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Generalni pokrovitelj KK Lavovi:

Vlada Brčko distrikta BiH

Srebrni sponzor KK Lavovi:

Fitness centar Boomerang Brčko

Bronzani sponzor KK Lavovi:

Etno restoran Marco Polo Brčko

Restoran Marco Polo Brčko

Prijatelji KK Lavovi:

Deluxe-CC

Frizerski studio Maja Brčko

Kompanija Vitinka

Željo Commerce doo Brčko

Sava komerc doo Brčko