PREMIJER LIGA BIH: PORAZ LAVICA U ZENICI

Lavice su u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Heregovine poražene u Zenici od ekipe Čelik rezultatom 75:59.

Utakmicom trećeg kola protiv ekipe Čelika, koja je odigrana u Areni Zenica naše Lavice su nastavile takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sjajno su krenule Lavice i u ovom meču, odigrale odličnu prvu četvrtinu u kojoj su imale i maksimalnih 7 poena prednosti, a onda stale! Mnogo grešaka, promašenih šuteva rezultirali su preokretom domaćina koji su sigurnu prednost održavali do samog kraja meča. Najviše što su naše djevojke uspjele jeste da u pojedinim momentima prednost smanje na 8 poena zaostatka ali snage za više od toga u ovom momentu nisu imale.

Na kraju sasvim zaslužena i ubjedljiva pobjeda ekipe Čelika.

ČELIK 75

LAVOVI 59

(17:22, 23:14, 21:14, 14:9)

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Mirela Halilović sa 15 postignutih poena, a pratile su je Ines Babić sa 13 i Jelena Lazarević sa 10 postignutih poena.

KK Lavovi: Milica Đokić 8, Mirela Halilović 15, Ines Babić 13, Jelena Lazarević 10, Ajla Lević 7, Ksenia Vukić 4, Valentina Došić 2, Ana Đokić, Tamara Šarenac, Ana Đokić i Kristina Stupar.

Već danas naše Lavice igraju nov meč, i to u Banovićima gdje će protiv istoimenog protivnika odigrati zaostalu utakmicu prvog kola. Meč između Banovića i Lavova igra se od 18:0 časova u sportskoj dvorani u Banovićima, a direktan prenos možete pratiti OVDE

SREĆNO LAVICE!