PREMIJER LIGA BIH: DVIJE UTAKMICE LAVICA ZA VIKEND

Nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za žene donosi nam dva vezana gostovanja naših Lavica.

Nakon pobjede protiv ekipe Feniks iz Banja Luke u okviru drugog kola Premijer lige BiH u Brčkom, vikend pred nama donosi nam dvije gostujuće utakmice u dva dana.

U subotu, 30. oktobra naše Lavice igraju utakmicu redovnog trećeg kola, a protivnik je ekipa KŽK Čelik iz Zenice Poraz od Orlova u Banja Luci u okviru prvog kola (59:76) i pobjeda u drugom kolu na domaćem parketu u Zenici protiv Leotara 03 iz Trebinja (85:66) učinak je košarkašica Čelika u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Ajla Selimović je zasigurno košarkašica koja je u prva dva kola prikazala najviše u redovima Čelika. U porazu protiv Orlova postigla je 26 poena i upisala 13 skokova, dok je u pobjedi protiv Leotara iz Trebinja ostvarila učinak od 25 poena i 11 skokova.

Utakmica trećeg kola između Čelika i Lavova na rasporedu je u subotu, 30. oktobra sa početkom u 19:00 časova u Areni Zenica.

Nedelja, 31. oktobar rezervisana je za zaostalu utakmicu prvog kola u kome će naše Lavice snage odmjeriti sa ekipom RMU Banovići iz Banovića.

O ekipi Banovića ne treba trošiti previše riječi, dovoljno je samo reći da je to ekipa koja je trostruki uzastopni šampion Bosne i Hercegovine (2018. 2019. i 2020.) i trostruki osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u istom periodu. Učesnici su i ovogodišnje sezone WABA Lige, a o ambicijama u Premijer ligi Bosne i Hercegovine dovoljno govori i silovit start prvenstva kada su košarkašice iz Banovića u okviru drugog kola na gostujućem terenu u Tuzli savladale ekipu Jednistva rezultatom 94:52.

O kvalitetu ekipe iz Banovića dovoljno govori i činjenica da su na utakmici u Tuzli imali čak šest igračica sa dvocifrenim košgeterskim učinkom (Ikanovć 19, Mešić 18, Rahmanović-Lacić 16, Popović 13, Ibrić 12 i Dragičević 10).

Utakmica između Banovića i Lavova biće odigrana u nedelju, 31. oktobra sa početkom u 18:00 časova u sportskoj dvorani u Banovićima, a direktan prenos možete pratiti OVDE

Ono što je sigurno, naše Lavice očekuje izuzetno težak vikend i dvije utakmice protiv izuzetno kvalitetnih rivala u kojima će pokušati iznenaditi favorizovane protivnike i ostvariti pozitivan rezultat.

SREĆNO LAVICE!