PREMIJER LIGA BIH: UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA PROTIV MLADOG KRAJIŠNIKA

Utakmicom četvrtog kola protiv Mladog Krajišnika iz Banja Luke košarkašice Lavova nastavile su takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Silovit start naših Lavica nošenih sjajnom energijom sa tribina dvorane Tehničke škole i serija na početku utakmice od 18:0 bili su jasni pokazatelji da će se ova utakmica odvijati u jednom smjeru. Gošće su prvi put poentirale u 7. minutu meča i sve što su uspjevale tokom subotnjeg nadmetanja u Brčkom bilo je smanjenje razlike na 10 poena zaostatka u par navrata tokom druge četvrtine. Vrlo brzo Lavice na krilima izuzetno raspoložene Ajle Lević i kapitena Milice Đokić ponovo dolaze do prednosti od 20 poena razlike koju su do kraja meče konstanto povećavale za konačnih 32 poena razlike.

LAVOVI 78

MLADI KRAJIŠNIK 46

 Po četvrtinama: 24:8, 19:15, 15:17, 20:6

Nakon dva poraza od prije tri sedmice imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Analizirali smo igru Banjalučanki, radili na poboljšanju naše timske igre i taktičkih zamisli. Svaki poen mora biti rezultat uigranosti ekipe prije svega u odbrani, a onda i realizacija u napadu dolazi neuporedivo lakše. Imamo obavezu da i dalje nastavimo u istom ritmu i da ostvarimo zacrtane ciljeve sa početka sezone“, rekao je trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije u našoj ekipi bile su Ajla Lević sa 25 i Milica Đokić sa 19 postignutih poena koja je uz to ostvarila 9 skokova i 9 asistencija.

Mi njegujemo istinski timski rad, fer plej, snažnu podršku jednih prema drugima i mogućnost da daš sve od sebe kada za to imaš priliku. Ove djevojke su jedna sjajna ekipa i generacija pred kojom su velike utakmice i raduje nas što su izuzetno posvećene radu i klubu. Zahavljujem se i našim djevojčicama i dječacima članovima omladinskih selekcija, roditeljima, prijateljima kluba i navijačima koji su večeras podržali naš prvi tim, to zaista mnogo znači i govori da smo jedna velika porodica“, istakao je predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Pred kraj zadnje četvrtine trener Bližnjaković uveo je i manje iskusne igračice, koje su takođe imale sjajan nastup.

KK Lavovi:

Milica Đokić 19, Ajla Lević 25, Ines Babić 12, Mirela Hlilović 9, Jelena Lazarević 6, Tamara Šarenac 5, Adna Okić 2, Valentina Došić, Sara Đokić, Ana Đokić, Ksenia Vukć i Kristina Stupar.

Odličan napad i sjajna odbrana donijeli su našim Lavicama u četvrtom kolu Premijer lige BiH drugu ovosezonsku pobjedu i sa skorom od 2-2, dočekuju gradski derbi protiv ŽKK Brčanka koji je na rasporedu narednog vikenda.