PREMIJER LIGA BIH: LAVICE DOČEKUJU PLAY OFF IZ SARAJEVA

Košarkašice Lavova u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuju ekipu Play Off iz Sarajeva.

Vikend pred nama donosi nam nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine utakmicama šestog kola. Protivnik našim Lavicama je ekipa Play Off iz Sarajeva koja ove sezone ima ambicije za najviši plasman u prvenstvu.

Naše Lavice u dosadašnjem dijelu takmičenja imaju skor od dvije pobjede i dva poraza, a prethodnog vikenda su bile slobodne nakon isključivanja ekipe Brčanke iz daljeg takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Prije toga u okviru četvrtog kola u Brčkom je savladan Mladi Krajišnik iz Banja Luke rezultatom 78:46.

Košarkašice Play Off-a prethodnog vikenda su poražene na domaćem parketu u Sarajevu od ekipe Orlova rezultatom 50:79, a prije toga su ostvarile tri vezane pobjede i to: protiv Konjica u gostima 49:71, Igmana na domaćem parketu 105:38 i protiv Leotara u Trebinju rezultatom 59:77.

Biće ovo drugi duel protiv ekipe Play Off u relativno kratkom vremenskom periodu. Naime, u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak sezone naše Lavice uspjele su u Brčkom da savladaju ekipu Play Off rezultatom 63:59.

Utakmica šestog kola između Lavova i Play Offa biće odigrana u subotu, 4. decembra sa početkom u 20:00 časova u dvorani Tehničke škole u Brčkom. 

Ulaz na utakmicu je besplatan i pozivamo sve naše navijače i ljubitelje košarke da dođu u što većem broju i pruže podršku našim Lavicama u namjeri da ostvare još jednu pobjedu.

SREĆNO LAVICE!