PIONIRI I PREDPIONIRI UPISALI PORAZE U ČETVRTOM KOLU

Pioniri i predpioniri poraženi u četvrtom kolu Prvenstva Republike Srpske u duelim protiv vršnjaka iz KK 10. avgust iz Vlasenice.

Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina nastavljeno je proteklog vikenda utakmicama četvrtog kola. Lavovi su bili domaćini ekipi KK „10. Avgust“ iz Vlasenica, a utakmice su odigrane u konkurenciji pionira i predpionira.

Pionira Lavova u prve dvije četvrtine pokazali su odličnu igru, te je rezultat bio izjednačen u prvoj polovini utakmice. U drugoj polovini bilo je dosta grešaka i prekida utakmice, te je Lavovima bilo teško da konsoliduju igru, što su dječaci iz Vlasenica iskoristili i nisu dozvolili preokret do kraja meča, koji je završen rezultatom 48:73 po četvrtinama 19:15, 5:24, 14:18, 10:17.

„U ovoj utakici nismo mogli da računamo na nekoliko igrača prve postave, koji su zbog bolesti propustili posljednje treninge pred utakmicu. Iako rezultat to ne pokazuje, za one koji nisu pratili utakmicu, dječaci su pokazali veliku borbenost“, rekao je trener pionirske selekcije Lavova Sanjin Vidović.

Za pionire, kojima je ovo prvi poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva, igrali su:

Nikola Lajić, Nikola Balorda, Sergej Krajinović, Nikola Trivunović, Miloš Karać, Sergej Đurica, Nikola Đorđević, Ognjen Pudić, Njegoš Trivunović, Nemanja Radovanović i Andrej Marjanović.

I pored još jednog poraza, iz utakmice u utakmicu je očigledan napredak u igri predpionirske selekcije. Iako u ovom momentu dosta kvalitetniji, dječaci iz Vlasenice do posljednjeg zvuka sirene nisu mogli ostvariti veliku rezultatsku prednost koja bi ima garantovala mirnu završnicu utakmice.

LAVOVI 36

10. AVGUST 49

po četvrtinama 6:17, 7:7, 9:18, 14:7

Predpionirima je ovo treći prvenstveni poraz uz jednu ostvarenu pobjedu.

Kao uvertira današnjih prvenstvenih utakmica dva kluba, odigrana je prijateljska utakmica mini basket selekcija, u kojoj je viđeno mnoštvo sjajnih poteza i sa jedne i sa druge strane, u kojima je uživala brojna publika u dvorani Tehničke škole u Brčkom. Kao i do sada, u igrama najmlađih, pobijedila je košarka i drugarstvo.

Zahvaljujemo se vršnjacima iz Vlasenice na gostovanju i radujemo se novim druženjima i nadmetanjima.

Pioniri i predpioniri Lavova sljedećeg vikenda, u okviru petog kola takmičenja PKS Bijeljina, gostuju u Milićima, gdje im je domaćin ekipa Košarkaškog kluba „Milići“. Utakmice se igraju u nedelju, 5. decembra i to:

PREDPIONIRI 13:30h

PIONIRI 14:30h