PREMIJER LIGA BIH: PORAZ LAVICA OD PLAY OFF-a U ŠESTOM KOLU

Šesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice donio nam je duel naših Lavica protiv odlične ekipe Play Off iz Sarajeva, jednog od glavnih favorita za najviši plasman ove sezone.

I pored činjenice da su Lavice za ovu utakmicu imale 15 dana za pripreme, s obzirom da su u prošlom kolu bile slobodne, nisu uspjele da savladaju favorizovanog protivnika. Može se reći da se i ta pauza negativno odrazila na igru naših djevojaka, koje nisu mogle ponoviti odličnu igru iz pobjede protiv Mladog Krajišnika u četvrtom kolu i poraz je bio neminovnost protiv sjajne ekipe iz Sarajeva.

Uspjevale su naše Lavice odlično da pariraju rivalkama tokom većeg dijela meča, pogotovo se to odnosi na prvo poluvrijeme ali kvalitet i iskustvo prije svega reprezentativke BiH Nikoline Džebo bio je presudan da dva boda iz ove utakmice pripadnu gošćama.

LAVOVI 49

PLAY OFF 67

(14:18, 13:16, 16:16, 6:17)

„U napadu nam večeras zaista nije išlo, činilo se da uvijek imamo pas viška koji nam je pravio ozbiljne probleme, šut je bio djelimično uspješan, a ni odbrana nije bila onakva kako smo je zamislili. Naše najiskusnije igračice su danas imale druge zadatke u odnosu na koje ste navikli, odbrambene, jer smo pokušali da zaustavimo sjajnu Nikolinu Džebo, i tu je bilo dosta prekršaja, naša igračica koja ju je čuvala morala je napustiti utakmicu zbog pet ličnih grešaka, pa je i to uticalo na ukupnu igru i koncentraciju tima“, rekao je Aleksandar Bližnjaković, trener KK Lavovi, koji je iskreno čestitao gostima na pobjedi.

Predsjednik Lavova Boško Vukadinović nakon ove utakmice istakao je:“I pored činjenice što smo u ovoj utakmici doživjeli ubjedljiv poraz, siguran sam da on neće mnogo uticati na igru i atmosferu u ekipi pred naredne mečeve koji su za nas od izuzetnog značaja. Do kraja prvog dijela prvenstva očekuje nas još pet utakmica, od toga tri na gostujućim terenima i ono što očekujem jeste pozitivna reakcija svih košarkašica već u narednoj utakmici u Istočnom Sarajevu protiv Igmana. Takođe, očekuje nas i novi duel protiv Mladog Krajišnika, ovog puta u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske i biće to sjajna prilika da pred domaćom publikom izborimo plasman u narednu rundu. Želim da se zahvalim publici koja je u velikom broju došla da podrži naše djevojke. Očigledno je da je brčanska publika željna kvalitetne ženske košarke, a na nama je obaveza da im se u narednim mečevima odužimo dobrom igrom i pozitivnim rezultatima”.

KK Lavovi:

Milica Đokić 23p 6sk 4as 3ul, Ines Babić 10p 4sk, Ajla Lević 9p 4sk, Jelena Lazarević 4p 5sk, Sara Đokić 2p 9sk, Mirela Halilović 1p 4sk 3as, Valentina Došić, Tamara Šarenac, Kristina Stupar, Adna Okić, Ana Đokić i Slavena Krkeljaš. 

S T A T I S T I K A

Narednog vikenda Lavice putuju u Istočno Sarajevo, gdje ih u okviru sedmog kola Premijer lige BiH u košarci za žene očekuje duel protiv ekipe OKK „Igman“.

„Spremaćemo se kao da su prve na tabeli, probaćemo da ih pobjedimo i donesemo dva izuzetno vrijedna boda u Brčko, očekuje nas najmanje pet treninga do tog susreta, idemo dalje i nadamo se najboljem“, zaključio je trener Bližnjaković.