MLAĐE KATEGORIJE: UBJEDLJIVE POBJEDE PIONIRA I PREDPIONIRA U ŠESTOM KOLU

Utakmicama šestog kola nastavljeno je Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina.

Muška pionirska i predpionirska selekcija Lavova u vikendu za nama ugostile su vršnjake iz KK “Radnik” i OKK “Koš” iz Bijeljine. 

Nakon pobjede u Milićima u petom kolu, pioniri su i u šestom kolu izvojevali još jednu pobjedu. Pobjeda koja je našim Lavovima omogućila ostanak u samom vrhu tabele sa skorom od 4 pobjede i 1 poraza i ukupno devet osvojenih bodova.

Ovoga puta savladana je ekipe KK “Radnik” iz Bijeljine, dosta lakše nego što se očekivalo. Nešto opuštenije otvaranje utakmice izabranika Sanjina Vidovića gosti koriste da rezultatski egal drže do sredine prvog perioda igre. Nakon time outa koji je trener Vidović tražio naši Lavovi su zaigrali mnogo, mnogo bolje. Cvršto u odbrani, raznovrsno u napadu i već nakon 20 minuta igre i prednost Lavova je bila izražena istom cifrom (45:25). Drugo poluvrijeme jednako dobro kao i veći dio prvog uz povećanje prednosti do maksimalnih 34 poena razlike za konačnih:

LAVOVI 85

RADNIK 51

(18:13, 27:12, 22:12, 18:14)

Najefikasniji u našoj ekipi bio je kapiten Nikola Lajić sa 27 postignutih poena, a odlično su ga pratili Nikola Trivunović sa 16 i Sergej Krajinović sa 12 postignutih poena.

KK Lavovi:

Nikola Lajić 27, Nikola Trivunović 16, Sergej Krajinović 12, Nikola Balorda 8, Nikola Đorđević 8, Miloš Karać 6, Sergej Đurica 4, Ognjen Pudić 4, Uroš Blažanović, Rastko Blažanovć, Njegoš Trivunović, Andrej Marjanović. 

BRAVO LAVOVI! 

U narednom kolu, pioniri gostuju u Ugljeviku gdje će odigrati utakmicu 7. kola protiv odgovarajuće selekcije OKK Rudar 2015.

Jednako dobro igru i ubjedljivu pobjedu u šestom kolu ostvarili su i naši najmlađi Lavovi. Predpionirska selekcija savladala je odgovarajuću selekciju OKK “Koš” iz Bijeljine i ostvarila drugu ovosezonsku pobjedu u prvenstvu.

Izuzetno motivisani Lavovi su od samog starta krenuli silovito sa željom da što prije riješe pitanje pobjednika. Presudna je bila druga četvrtina u kojoj su naši momci odigrali “lavovsku odbranu” pri tome nedozvoliviši protivnicima postizanje koša u to periodu igre (19:0)!

Borbenost, zalaganje i požrtvovanje svih 32 minuta subotnjeg meča u Tehničkoj školi je nešto što je obilježilo ovu utakmicu, ali isti ti epiteti krase ove dječake i na svakom treningu, a napredak u igri je očigledan iz meča u meč.

LAVOVI 50

KOŠ 21

(15:7, 19:0, 8:8, 8:6)

Čestitke idu na račun svih Lavova koji trenutno sa skorom od 2-4 zauzimaju mjesto u sredini tabele.

U narednom kolu, slijedi gostovanje u Ugljeviku protiv ekipe Rudar 2015.

BRAVO LAVOVI!