PREMIJER LIGA BIH: UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA U ISTOČNOM SARAJEVU

Ovog vikenda nastavljeno je takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za košarkašice.

U okviru sedmog kola Premijer lige BiH u košarci za žene, košarkašice Lavova gostovale su u Istočnom Sarajevu gdje su u sportskoj dvorani OŠ “Aleksa Šantić” u Vojkovićima odigrale utakmicu protiv ekipe OKK “Igman-Istočna Ilidža”.

IGMAN 71

LAVOVI 90

po četvrtinama 24:27, 11:23, 18:19, 18:21

Da će utakmica ići na veliki broj poena moglo se naslutiti već od samog starta meča kad su obe ekipe u napadu djelovale dosta raspoloženo dok je odbrana bila na dosta niskom novou. Međutim, druga četvrtina je donijela igru u odbrani kakvu trener Bližnjaković i očekuje od naših Lavica, što je i donijelo dvocifrenu rezultatsku prednost nakon 20 minuta igre. Uspjevale su Lavce u pojedinim momentima da dođu i do 30 poena razlike ali zahvaljujući prije svega preciznim šutevima za tri poena domaće košarkašice smanjuju razliku i ne dozvoljavaju našim djevojkama da ostvare još ubjedljiviju pobjedu.

Najefikasnija u Lavovima bila je Ajla Lević sa 23 postignuta poena, a odličnu podršku imala je u Mireli Halilovć sa 21 i kapitenu Milici Đokić sa 15 postignutih poena.

Utakmica u Istočnom Sarajevu ostaće upamćena i po debiju za seniorsku ekipu Katarine Pudić, djevojčice koja je rođena 2008. godine i koja predstavlja budućnost ne samo Lavova nego i košarke na ovim prostorima. Debi je iskoristila da upiše i svoje prve poena za prvi tim.

KK Lavovi: Milica Đokić 15p 5sk 4as, Ajla Lević 23p 4sk, Mirela Halilović 21p 3as, Ines Babić, 12p 5sk, Valentina Došić 6, Sara Đokić 6p 5sk, Tamara Šarenac 3, Jelena Lazarević  2, Katarina Pudić 2, Adna Okić i Ana Đokić 

BRAVO LAVICE!

S T A T I S T I K A

U narednom kolu, u subotu 18. decembra Lavice će ugostiti ekipu Leotar 03 iz Trebinja. Utakmica će biti odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 18:00 časova.