POBJEDA PREDPIONIRA I PORAZ PIONIRA U UGLJEVIKU

Utakmicama sedmog kola danas je nastavljeno Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina.

Pioniri i predpioniri danas su utakmicama u Ugljeviku protiv vršnjak iz OKK “Rudar 2015” nastavili takmičenje u Prvenstvu Republike Srpske za mlađe kategorije.

Nakon pobjede u prošlom kolu na domaćem terenu protiv ekipe OKK Koš Bijeljina, najmlađi Lavovi su danas upisali još jedan ubjedljiv i više nego zaslužen trijumf, ukupno treći ove sezone. Savladana je ekipa Rudar 2015 u utakmici u kojoj su naši dječaci prikazali mnogo više od rivala tokom čitavog toka meča.

Od samog starta meča naši Lavovi su nametnuli ritam igre koji njima odgovara, a na koji rival nije imao adekvatan odgovor. Mali pad u igri tokom druge četvrtine nije mnogo poremetio planove izabranika Sanjina Vidovića da se iz Ugljevika vrate sa nova dva boda. Drugo poluvrijeme potpuna kontrola igre, kako u odbrani isto tako i u napadu za konačnih plus 22!

RUDAR 24

LAVOVI 46

(7:16, 11:5, 4:17, 2:8)

Predpioniri nakon pobjede u Ugljeviku imaju skor 3-4 i ukupno 10 osvojenih bodova i nalaze se u sredini tabele.

Čestitke našim najmlađim Lavovima na odličnoj igri i ostvarenoj pobjedi! 

Na veliku žalost pioniri nisu uspjeli ponoviti uspjeh najmlađih Lavova i donijeti dva boda u Brčko. U jednoj pravoj prvenstvenoj utakmici dvije podjednako kvalitetne ekipe, domaći košarkaši su imali više koncentracije i sreće u samoj završnici meča i slavili minimalnu ali zasluženu pobjedu.

Ostaje žaljenje što trud i požrtvovanje naših momaka za povratak iz minusa od 14 poena razlike u 29. minutu meča nije nagrađen pobjedom. Uspjeli su Lavovi da 90 sekundi prije kraja meča dođu do rezultatskog egala (57:57), imali  su i nekoliko šansi za potpuni preokrtet, ali dekoncentracija i ishitrenost u odučujućim momentima koštala ih je pobjede u ovom meču.

RUDAR 60

LAVOVI 57

(13:15, 18:10, 18:13, 11:19)

KK Lavovi:

Nikola Lajić 17, Sergej Krajinović 16, Nikola Trivunović 14, Nikola Balorda 4, Miloš Karać 4, Nikola Đorđević 2, Sergej Đurica, Ognjen Pudić, Njegoš Trivunović, Nemanja Radovanović, Rastko Blažanović i Mihajlo Lukić.

U narednom, osmom kolu naši pioniri i predpioniri gostuju u Zvorniku gdje će snage odmjeriti protiv odgovarajućih selekcija KK “Zvornik Basket”.