PREMIJER LIGA BIH: LAVICE PORAŽENE OD ORLOVA

Deveto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice donijelo nam je duel naših Lavica protiv šampiona Bosne i Hercegovine iz prošle sezone i jednog od glavnih favorita za najviši plasman i ove sezone, ekipe Orlova. 

Kao i pred utakmicu protiv Play Offa, naše Lavice su i pred duel u Banja Luci imali pauzu od 15 dana zbog neodigravanja utakmica 8. kola na domaćem terenu protiv Leotara. Pauza koja je zasigurno ostavila traga na našu ekipu uz činjenicu da su u ovom meču bile oslabljenje neigranjem Ajle Lević, Lavice su ipak pružile vrlo dobru igru koja zasigurno može ohrabriti sve pred nastavak prvenstvene trke. Velikim dijelom meča bile su ravnopravan rival glavnom favoriti za šampionsku titulu i ekipi koja pruža fantastične igre i u regionalnoj WABA ligi, međutim serija od 14:0 sredinom druge četvrtine bila je presudna za konačan rezultat ovog meča.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Mirela Halilović sa 24 postignuta poena, a uz to je ostvarila 11 skokova i 2 asistenicije za ukupan indeks korisnost 27! Prvi nastup nakon povratka u Lavove upisala je i Iva Karišik pokazavši da će u nastavku prvenstva biti veliko pojačanje za našu ekipu.

ORLOVI 82

LAVOVI 63

(24:13, 21:11, 22:19, 15:20)

KK Lavovi:

Milica Đokić 5, Mirela Halilović 24p 11sk, Jelena Lazarević 11p 9 sk, Iva Karišik 10, Ines Babić 6, Sara Đokić 5, Tamara Šarenac 2, Adna Okić, Ana Đokić, Valentina Došić, Ksenia Vukić i Katarina Pudić. 

Ekipa „Orlova“ je aktuelni šampion i osvajač KUP-a Bosne i Hercegovine i u ovoj sezoni nisu izgubile nijednu utakmicu, pored toga odlične nastupe imaju i u regionalnoj WABA ligi, što govori o snazi i kvalitetu ove ekipe. Znali smo da će utakmica biti teška, ali ističem da su naše djevojke odlično parirale protivnicama. Ipak, nismo bili kompletni, igrali smo bez Ajle Lević, i imali smo pauzu od 15 dana od posljednje prvenstvene utakmice, s obzirom da još nismo odigrali utakmicu osmog kola sa „Leotarom“, što nam nikad ne ide na ruku, tako da je više faktora uticalo na ovaj rezultat“, kaže trener Aleksandar Bližnjaković.

„Lavice trenutno imaju skor od tri pobjede, četiri poraza i jednu utakmicu manje u Premijer ligi. Čeka nas izuzetno napornih 7 dana kad ćemo odigrati tri vrlo bitne utakmice za nas. Već u ponedeljak, 27. decembra sa početkom u 21:00 čas na rasporedu je četvrtfinalna utakmica KUP-a Repubike Srpske u kojoj Lavice na parketu Tehničke škole dočekuju ekipu Mladog Krajišnika iz Banja Luke. Dva dana kasnije na rasporedu je zaostala utakmica 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Leotara iz Trebinja, koja se takođe igra u Brčkom, a već 3. januara očekuje nas gostovanje u Konjicu u okviru redovnog 10. kola Premijer lige. Ali to i jeste smisao bavljena sportom – takmičenje i dokazivanje da može bolje i više i na tome radimo svakodnevno, jer sami treninzi ne znače mnogo, ako nemamo s kim da odmjerimo snage i unapređujemo svoju igru iz utakmice u utakmicu“, kaže predsjednik kluba Boško Vukadinović.

U narednom desetom kolu, naše Lavice gostuju u Konjicu gdje će odigrati utakmicu protiv istoimene ekipe. Ta utakmica na rasporedu je 3. januara sa početkom u 17:00 časova. Prije toga slijedi zaostala utakmica osmog kola protiv ekipe Leotara iz Trebinja, koja će biti odigrana na parketu Tehničke škole u Brčkom u srijedu, 29. decembra sa početkom u 21:00 čas.

Već sutra, u isto vrijeme (21:00h) u dvorani Tehničke škole,  Lavice igraju četvrtfinalni duel KUP-a Republike Srpske protiv ekipe Mladog Krajišnika iz Banja Luke.