KUP REPUBLIKE SRPSKE: LAVICE VICEŠAMPIONKE

Proteklog vikenda Banja Luka i sportska dvorana “Obilićevo” bili su domaćini Finalnog turnira KUP-a Republike Srpske za dame u sezoni 2021-2022.

Naše Lavice su izborile pravo nastupa na ovom turniru, i to po prvi put od osnivanja kluba.

Prvog dana turnira (subota, 12. februar) na rasporedu su bili polufinalni dueli, dok je nedelja, 13. februar bila rezervisana za finalni duel u kome su snage odmjerile dvije uspješnije ekipe iz subotnjih duela.

Naše Lavice su svoj polufinalni meč protiv ekipe Leotara iz Trebinja rješile u svoju korist zahvaljujući prije svega odličnoj igri u drugom poluvremenu, dok je prvih 20 minuta proteklo u izjednačenoj igri i velikoj borbi. Uspjele su Lavice da odu na pauzu sa minimalnom prednošću koju su tokom treće i četvrte četvrtine uvećavale za konačnih 15 poena razlike.

LEOTAR 63

LAVOVI 78

(19:18, 17:21, 13:20, 14:19)

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Ines Babić sa 20 poena, a uspjela je da uhvati i 8 lopti. Sjajnu partiju pružile su i: Mirela Halilović sa 19 poena i 13 skokova, Iva Karišik 16 poena i 8 skokova, kapiten Milica Đokić 9 poena, 8 asistencija i čak 15 skokova!

„U prvo poluvrijeme smo nažalost ušli lagano, suprotno onome kako smo planirali. U drugom poluvremenu smo promijenili odbranu i to nam je donijelo pobjedu. Cijela ekipa je u tom drugom dijelu odradila svoj posao, uvijek neko od igračica iskoči u poenterskom smislu, ali prvenstveno je odbrana večeras donijela pobjedu“, izjavio je nakon utakmice trener Lavica Aleksandar Bližnjaković.

U velikom finalu KUP-a Republike Srpske, odigranom u nedjelju 13. februara, Lavice, koje su prvi put učestvovale na završnom turniru KUP-a, sastale su se sa braniocem trofeja, te do sada neporažnom ekipom u Premijeri ligi BiH, koja se takođe takmiči u WABA ligi – ekipom ŽKK “Orlovi” Banja Luka, koja je u drugom polufinalu savladala ekipu OKK “Feniks” Banja Luka.

Lavice nisu uspjele da pruže dovoljan otpor protivnicama, koje su već u prvoj četvrtini napravile značajnu rezultatsku prednost koja im je omogućila da u nastavak uđu još rasterećenije. Sa druge strane, Lavice nije služio ni šut, te je pobjednik praktično odlučen već nakon prvog poluvremena.

“Mi smo loše ušle u utakmicu, u drugom poluvremenu pokazale smo nešto bolju igru. Nadam se da će moja ekipa još igrački napredovati, ovo je jedno veliko iskustvo za nas, a kao nagrada je došao i plasman na Finalni turnir KUP-a Bosne i Hercegovine”, izjavila je nakon finalne utakmice Milica Đokić, kapiten Lavova.

Finalna utakmica KUP-a Republike Srpske završena je rezultatom:

ORLOVI 89

LAVOVI 59

(22:10, 28:9, 21:18,18:22)

“Orlovi su ekipa koju je vrlo teško dobiti. Ova medalja je srebro, ali je u ovom trenutku za nas kao zlato, jer je ekipa koju vodim jako mlada, ima prosjek od 18 godina i djevojke su pokušale, koliko su to u ovom trenutku bile u mogućnosti, da pruže otpor iskusnim Orlicama, kojima ovom prilikom čestitam na osvajanju pehara i želim im mnogo sreće i u nastavku domaće lige i evropskog takmičenja”, rekao je trener Bližnjaković.

Aleksandar Bližnjaković je i ovom prilikom dao šansu svim djevojkama u timu da zabilježe minute na parketu i u okviru KUP takmičenja, a najviše poena u finalnoj utakmici upisale su Ines Babić i Iva Karišić sa po 12 postignutih poena.

Srebrene medalje košarkašicama i stručnom štabu KK “Lavovi” Brčko u dvorani Obilićevo ispred Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske uručio je gospodin Dragan Vuković.

Osvajači medalja su: Milica Đokić, Valentina Došić, Tamara Šarenac, Mirela Halilović, Sara Đokić, Adna Okić, Iva Karišik, Ines Babić, Ana Đokić, Jelena Lazarević, Ksenia Vukić, Aleksandar Bližnjaković trener, Sanjin Vidović pomoćni trener.

Plasmanom u finale KUP-a Republike Srpske košarkašice Lavova ostvarile su plasman na Finalni turnir KUP-a Bosne i Hercegovine, na kome će učestvovati i košarkašice Orlova, kao branioci trofeja iz prošle sezone, a ostala dva učesnika biće poznata do kraja februara. Finalni turnir KUP-a Bosne i Hercegovine na rasporedu je 5. i 6. marta.

Košarkašice Lavova već narednog vikenda, tačnije u subotu, 19. februara nastavljaju takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, gdje ih u okviru 15. kola očekuje novi nastup pred banjalučkom publikom u duelu protiv ekipe Mladog Krajišnika.