MLAĐE KATEGORIJE: POLOVIČAN UČINAK PROTIV DRINE PRINCIP I POBJEDA PREDPIONIRA U BIJELJINI

Utakmicama redovnog dvanaestog kola, proteklog vikenda je nastavljeno Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina.

Pioniri i predpioniri su utakmicama u na domaćem parketu u Brčkom protiv vršnjak iz KK “Drina Princip” iz Zvornika nastavili takmičenje u Prvenstvu Republike Srpske za mlađe kategorije.

Prvi na teren dvorane Tehničke škole izašli su predpioniri i u jednoj zaista kvalitetnoj prvenstvoj utakmici upisali poraz protiv vršnjaka iz Zvornika. Tokom čitavog toka utakmice viđena je izjednačena borba najmlađih košarkaša dva klubu u kojoj su više koncentracije i sreće u momentima kada je to bilo najpotrebnije, imali dječaci iz Zvornika ostvarivši zasluženu pobjedu:

LAVOVI 28

DRINA 39

(11:13, 4:7, 6:13, 7:6)

Nakon predpionira, snage su trebale odmjeriti selekcije pionira, međutim zbog nemogućnosti dolaska gostujuće selekcije u Brčko ova utakmica nije odigrana i biće registrovana 20:0 u korist Lavova.

Samo nekoliko sati nakon završetka utakmice protiv Drine, najmlađi Lavovi su ponovo istrčali na teren. Ovog puta u Bijeljini gdje su ogirali zaostalu utakmicu 11. kola protiv domaće ekipe Fenix Basket.

Sigurno i samouvjereno od samog starta krenuli su izabranici Sanjina Vidovića po nova 2 boda. Nakon startne serija od 14:0 lako se moglo naslutiti u kom pravcu će ići ovaj meč. Željeli su naši dječaci da pokažu da je poraz od Drine bio samo loš trenutak i da već u Bijeljini poprave utisak, a i plasman na tabeli. Uspjeli su i jedno i drugo.

Tokom svih 32 minuta igre dominacija naših dječaka iz koje je prednost konstantno rasla za konačnih 21 poen razlike:

FENIX 23

LAVOVI 44

(1:16, 5:9, 4:11, 13:8)

Čestitke našim dječacima na odličnoj igri i više nego zasluženoj pobjedi!

U narednom 13. kolu, u nedelju, 27. februara od 10:00 časova najmlađi Lavovi igraju protiv odgovarajuće selekcije KK “10. avgust” u Vlasenici.