PREMIJER LIGA BIH: DEVETA POBJEDA LAVICA

U okviru 15. kola Premijer lige BiH u košarci za žene, košarkašice Lavova se upisale devetu ovosezonsku pobjedu, i to na gostujućem terenu u Banja Luci protiv ekipe Mladog Krajišnika.

Trećom uzastopnom pobjedom, naše Lavice učvrstile su četvrto mjesto na prvenstvenoj tabeli, savladavši Banjalučanke rezultatom:

MLADI KRAJIŠNIK 52

LAVOVI 65

(17:25, 16:21, 12:10, 7:9)

„Ovo je bila izuzetno teška utakmica za nas, iscrpljujuća, ali ono što se na kraju računa je pobjeda, koju smo izborili sasvim zasluženo. U pojednim momentima meča osjetio se izostanak Ajle Lević ali borbenošću i požrtvovanjem ostalih djevojaka uspjeli smo njen izostanak učiniti neprimjetnim gledajući konačan rezultat ovog meča“, izjavio je Aleksandar Bližnjaković, trener KK „Lavovi“ Brčko.

Najefikasnija u našoj ekipe bila je Mirela Halilović sa 22 postignuta poena. Uz to je ostvarila i 11 uhvaćenih lopti. Dabl-dabl učinke ostvarile su kapiten Milica Đokić sa 11 poena, 10 skokova, pet  asistencija i Iva Karišik sa takođe 11 poena i 10 skokova. Dvocifrena je bila i Sara Đokić sa 11 poena, uz to ostvarivši pet skokova i četiri asistencije.

Mirela Halilović

KK Lavovi:

Milica Đokić 11p 10sk 5as, Mirela Halilović 22p 11sk, Iva Karišik 11p 10sk, Sara Đokić 11, 5sk 4as, Ines Babić 6, Jelena Lazarević 4, Valentina Došić, Tamara Šarenac, Adna Okić, Ana Đokić i Katarina Pudić.

U narednom 16. kolu naše Lavice su slobodne, dok u okviru 17. kolu gostuju u Sarajevu gdje će odigrati utakmicu protiv ekipe “Play Off”.