PREMIJER LIGA BIH 17. KOLO: LAVICE U NEDELJU GOSTUJU U SARAJEVU

Nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine našim Lavicama donosi gostovanje u Sarajevu i utakmicu protiv ekipe Play Off. 

Prvenstvena pauza zbog Finalnog turnira KUP-a Bosne i Hercegovine je završena! Vikend pred nama donosi nam nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za košarkašice, i to utakmicama 17. kola.

U okviru 16. kola naše Lavice su bile slobodne, dok su proteklog vikenda nastupile na Finalnom turniru KUP-a Bosne i Hercegovine u Mostaru, gdje su u polufinalnom duelu poražene od ekipe Orlova.

Košarkašice Play Offa svoj meč 16. kola protiv ekipe Orlova odigraće u srijedu, 9. marta u banjalučkoj dvorani “Obilićevo” sa početkom u 17:00 časova. Duel istih ekipa viđen je u nedeljnom finalu KUP-a Bosne i Hercegovine u Mostaru u kome su slavile Banjalučanke rezultatom 83:68.

U prvom dijelu prvenstva u okviru šestog kola naše Lavice su poražene na domaćem parketu u Brčkom protiv ekipe Play Off rezultatom 49:67. 

Naše Lavice su trenutno na četvrtom mjestu prvenstvene tabele sa skorom 9-5, dok Play Off zauzima treće mjesto sa skorom 12-1.

Utakmica 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice između Play Offa i Lavova igra se u nedelju, 13. marta sa početkom u 17:00 časova u dvorani “Skenderija” u Sarajevu.

SREĆNO LAVICE!

Ostali parovi 17. kola:

Leotar – Konjic (Trebinje, 12. marta u 18:00)

Igman – Orlovi (Ilidža, 13. marta u 14:30)

Mladi Krajišnik – Banovići (Banja Luka, 12. marta u 19:00)

Čelik – Feniks (Zenica, 11. marta u 16:00)