KK LAVOVI NAJUSPJEŠNIJI OMLADINSKI SPORTSKI POGON BRČKO DISTRIKTA BIH ZA 2021. GODINU

Na sinoć održanoj svečanosti “Izbor sportiste Brčko distrikta BiH za 2021. godinu” Košarkaški klub Lavovi Brčko proglašen je za NAJUSPJEŠNIJI OMLADINSKI SPORTSKI POGON u Brčko distriktu za 2021. godinu.

Diplomu i statuu predsjedniku KK Lavovi Brčko, Bošku Vukadinoviću, uručio je Pero Gudeljević, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije i šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta BiH.

“Ovo je veliko priznanje, ali i obaveza za KK “Lavovi”. Drago mi je da je stručni žiri prepoznao i na pravi način vrednovao rezultate naših omladinskih selekcija u prethodnoj sezoni. To su rezultati koji spadaju u kategoriju vrhunskih i nama ostaje obaveza da ih kontinuirano postižemo iz sezone u sezonu, na radost i ponos svih naših sugrađana. Čestitam našim djevojčicama i dječacima, kao i njihovim trenerima, jer oni su najzaslužniji za ovo priznanje”, rekao je povodom uručenja nagrade Boško Vukadinović, predsjednik Kluba.

Nakon 2015., 2017. i 2019. godine, ovo je četvrta nagrada za naš klub u ovoj kategoriji.

Stručni žiri “Izbora sportiste Brčko distrikta BiH za 2021. godinu”, koji je radio u sastavu Vladimir Ivanek, Mirsad Kevrić i Stefan Okilj, Lavovima je dodijelio ovo značajno priznanje i za 2021. godinu jer je u protekloj godini KK “Lavovi” Brčko bio jedan od klubova sa najviše takmičarskih selekcija, u sistemu takmičenja Košarkaškog saveza Republike Srpske i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Klub se takmičio sa čak šest omladinskih selekcija – predpionirke, pionirke, kadetkinje i juniorke, kao i predpioniri i pioniri. Osvojene su titule kadetski prvaci Bosne i Hercegovine i vicešampioni Republike Srpske, kao i zlatna medalja na državnoj završnici Sportskih igara mladih u kadetskoj konkurenciji i zlato na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih.

“Srećni smo jer mnogi dječaci i djevojčice, kao i njihovi roditelji, prepoznaju i biraju KK “Lavovi” Brčko za svoju sportsku porodicu, te koristim i ovu priliku da pozovem naše najmlađe sugrađane da izaberu košarku, drugarstvo, zdrav način života i odrastanje u timu koji cijeni svakog svog člana jednako”, zaključio je Vukadinović.