PREMIJER LIGA BIH 18. KOLO: LAVICE DOČEKUJU IGMAN

Nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine našim Lavicama donosi utakmicu na domećem parketu protiv ekipe Igmana iz Istočnog Sarajeva.

Nakon skoro dva mjeseca od posljednje premijerligaške utakmice na domaćem parketu, naše Lavice sutra ponovo igraju pred domaćom publikom. Tog 29. januara, u dvorani Tehničke škole u okviru 14. kola savladana je ekipa Čelika, a nakon toga Lavice su gostovale u Banja Luci kod Mladog Krajišnika i u Sarajevu kod ekipe Play Off. Pored toga odigrani su u Finalni turniri Kupa Republike Srpske u Banja Luci i Kupa Bosne i Hercegovine u Mostaru.

“Devet pobjeda i šest poraza sa ukupno 24 boda u dosadašnjem dijelu prvenstva učinak je koji je premašio očekivanja i planove sa početka sezone. Međutim do kraja prvenstvene trke ostalo je još pet kola i u svaku utakmicu ulazimo sa željom da se dodatno dokažemo i pokušamo ostvariti isto toliko pobjeda. To neće biti nimalo lako, jer Premijer liga je najviši rang takmičenja u Bosni i Hercegovini i nema laganih protivnika. Pozivam publiku da sutra dođe u što većem broju i pruži podršku našim djevojkama u pokušaju da dođu do nove pobjede. Siguran sam da je i publici nedostajala ženska košarka ova skoro dva mjeseca, a utakmica protiv Igmana je odlična prilika da navijače dođu u podrže naše Lavice”, kaže trener Lavova Aleksandar Bližnjaković pred sutrašnju utakmicu u Brčkom. 

U prvom dijelu prvenstva u okviru sedmog kola naše Lavice su ostvarile pobjedu protiv Igmana u Istočnom Sarajevu rezultatom 71:90. Najefikasnije na tom meču bile su Ajla Lević sa 23 i Mirela Halilović sa 21 postignutim poenom.

Utakmica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice između Lavova i Igmana igra se u nedelju, 20. marta sa početkom u 18:00 časova u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

SREĆNO LAVICE!

Ostali parovi 18. kola:

Konjic – Čelik (Konjic, 19. marta u 18:00)

Feniks – Mladi Krajišnik (Banja Luka, 19. marta u 16:00)

Jedinstvo – Play Off 50:70

Leotar – Orlovi (Trebinje, 21. marta u 15:00)

Slobodna je ekipa RMU Banovići.