PREMIJER LIGA BIH: POBJEDA LAVICA PROTIV IGMANA

Nakon skoro dva mjeseca od posljednje utakmice na domaćem parketu u Brčkom, Lavice su proteklog vikenda ugostile ekipu Igmana iz Istočnog Sarajeva i ostvarile više nego zasluženu pobjedu.

Nakon prošlonedjeljnog poraza od ekipe Play Off u Sarajevu, protekli vikend donio je utakmicu na domaćem parketu u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i pobjedu protiv ekipe Igmana

LAVOVI 80

IGMAN 57

(25:20, 16:8, 23:8, 16:21)

“Malo smo lošije otvorili utakmicu, nismo dobro krenuli sa odbranom, što potenciramo tokom čitave sezone, ali od treće četvrtine je profunkcionisala onako kako smo planirali, napravili smo veliku razliku i zadržali apsolutnu prednost do kraja utakmice. Osim toga, pokušali smo i uspjeli u namjeri da limitiramo Marijanu Šehovac, iz protivničke ekipe, koja ima odličan prosjek koševa po utakmicama, najmanje 20, mi smo je sveli na 14 koševa, što je takođe doprinijelo ovako velikoj rezultatskoj razlici”, izjavio je nakon utakmice glavni trener kluba Aleksandar Bližnjaković.

Kapiten Milica Đokić upisala je novi triple – double učinak – 19 poena, 11 skokova, 10 asistencija i šest  ukradenih lopti. Mirela Halilović je ostavarila double – double učinak sa 11 poena i 10 skokova. Dvocifrene je bila i Iva Karišik sa 10 poena, a odličan učinak imala je i Jelena Lazarević, upisavši 9 poena uz 10 skokova. Trener Bližnjaković i ovaj put dao je priliku svim djevojkama sa klupe da upišu poene.

Milica Đokić

Ubrzo nakon početka utakmice Valentina Došić je doživjela povredu, te nije mogla da nastavi da igra, a za sada je rano reći da li će moći da nastupi i narednog vikenda, kada Lavice gostuju kod ekipe “Leotar 03” iz Trebinja.

“Ono što je već sada izvjesno jeste da nas narednog vikenda očekuje teška utakmica, prvo zbog dugog puta, a drugo Leotar je dobra ekipa, sa dobrim trenerom, koja je već duže vrijeme na okupu, igraju već duže Premijer ligu, tako da se već danas okrećemo pripremama za tu utakmicu. Doduše, jesmo ih dobili na našem terenu i u polufinalu KUP-a Republike Srpske, ali to ne mora da znači ništa”, kaže trener Bližnjaković.

Do kraja regularnog dijela sezone Premijer lige BiH Lavice imaju da odigraju još četiri utakmice, a predstojećeg vikenda gostuju u Trebinju gdje će u okviru 19. kola odigrati utakmicu protiv domaćeg Leotara.