MLAĐE KATEGORIJE: POBJEDA PREDPIONIRA I PORAZ PIONIRA U 16. KOLU

U okviru 16. kola Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina, predpioniri i pioniri odigrali su prvenstvene utakmice protiv odgovarajućih selekcija OKK “Rudar 2015” iz Ugljevika.

Predpioniri su iz duela izašli kao pobjednici, ne dozvolivši protivnicima ni u jednom trenutku da ugroze rezultatsku prednost. Naprotiv, najmlađi Lavovi su nametnuli svoju igru na samom početku, vrlo brzo došli do osjetne rezultatske prednosti, koju su do kraja meča konstantno uvećavali za više nego zasluženu pobjedu, te je utakmica završena rezultatom:

LAVOVI 52

RUDAR 26

(17:5, 3:7, 22:10, 10:4)

Predpioniri KK Lavovi Brčko

“Među predpionirima je evidentan napredak u posljednje vrijeme, dosta dobro rade, redovno dolaze na treninge i posvećeni su na treninzima sve onome što radimo, što se vidi i na terenu. Mnogo bolje igraju u odnosu na početak sezone i očekujem do kraja sezone još bolji napredak”, izjavio je Sanjin Vidović, trener muške predpionirske i pionirske selekcije.

Sa druge strane, pioniri su pretrpjeli poraz. Iako su u prvom dijelu igre bili izjednačeni ili u vođstvu, zalaganje i trud protivničke ekipe je prevagnuo za konačan rezultat:

LAVOVI 37

RUDAR 58

(12:15, 11:10, 11:15, 3:18)

Pioniri KK Lavovi Brčko

“Ekipa Rudara, u ovoj kategoriji, trenutno je bolja od nas, ali ipak mi nismo daleko od njih. Ono što nam nedostaje je više energije i na treninzima i na terenu, više pojedinačnog i timskog zalaganja igrača, više poštovanja same igre. Teško je zaraditi loptu, zato ne smijemo dozvoliti ni da je lagano izgubimo. Nastavljamo da radimo dalje i vidjećemo ko može, a ko ne može da isprati kontinuiranu nadogradnju rada i angažovani pristup igri”, kaže trener Vidović.

U narednom, 17. kolu Prvenstva Republike Srpske predpioniri i pioniri ugostiće odgovarajuće selekcije KK Zvornik Basket iz Zvornika. Utakmice će biti odigrane u nedelju, 27. marta sa početkom u 17:00 časova u sportskoj sali Prve osnovne škole Ilićka u Brčkom.