PREMIJER LIGA BIH – POLUFINALE PLAY-OFFA: LAVICE GOSTUJU U BANJA LUCI

Nakon završetka regulrnog dijela takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za košarkašice, u kome su naše Lavice zauzele četvrtu poziciju, već u srijedu startuju polufinalne serije doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Utakmicama 22. kola, u vikendu za nama, spuštena je zavjesa na takmičenje u regularnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2021-2022. Naše Lavice su u posljednjem kolu gostovale u Tuzli ostvarivši ubjedljivu pobjedu protiv Jedinstva a već u srijedu 20. aprila, očekuje ih prvi polufinalni duel play-off protiv ekipe Orlova na gostujućem parketu u Banja Luci.

Biće ovo ukupno peti ovosezonski duel dvije ekipe, dva duela odigrana su u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine, jedna u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine i jedna u finalu Kupa Republike Srpske i u svim duelima košarkašice Orlova su izašle kao pobjednice.

Iva Karišik

“Atmosfera u ekipi je odlična, raspoloženje na zavidnom nivou. U Banja Luku putujemo da pokažemo da se nismo slučajno našle među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini, nego da smo to zaslužile svojim igrama na terenu. Orlovi su apsolutni favoriti u ovom polufinalu ali pravo na nadu niko ne može da nam oduzme, ostavićemo posljednji atom snage na terenu u pokušaju da dođemo do iznenađenja”, ističe Iva Karišik najefikasnija u našoj ekipi u utakmici 22. kola protiv Jedinstva sa 20 postignutih poena.

Prva utakmica polufinala play-offa između Orlova i Lavova igra se u srijedu, 20. aprila u banjalučkoj dvorani “Obilićevo” sa početkom u 17:00 časova.

Polufinalne serije doigravanja igraju se na dva dobijena meča, a uspješnije ekipe plasiraće se u finalnu seriju za prvaka Bosne i Hercegovine koja se igra na tri dobijena meča. Drugi polufinalni par čine ekipe Play Off iz Sarajeva i RMU Banovići iz Banovića.

SREĆNO LAVICE!