PREMIJER LIGA BIH 22. KOLO: POBJEDA LAVICA U TUZLI ZA PLASMAN U PLAY OFF ZA PRVAKA BIH

U vikendu za nama spuštena je zavjesa na takmičenje u regularnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice u sezoni 2021-2022. 

Samo dan nakon produžetka saradnje sa tri igračice i planiranja naredne premijerligaške sezone, sportska sreća se okrenula u korist naših Lavica. Naime, one su u petak u Tuzli pobjedom nad ekipom „Jedinstvo Dženex“ i boljom koš razlikom od ekipa Čelik Zenica i Leotar 03 Trebinje, koji je izgubio u Banjaluci od košarkašica Feniksa, ostvarile plasman u završnicu Premijer lige BiH i izborile play – off za šampiona države. 

Lavice su na gostujućem terenu ostvarile ubjedljivu pobjedu protiv Tuzlanki savladavši ih sa 54 koša razlike:

JEDINSTVO DŽENEX 38

 LAVOVI 92

(13:23, 8:20, 6:28, 11:21)

S T A T I S T I K A

„Ovo je ogroman uspjeh, prva sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za naše Lavice krunisana je plasmanom u doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine. Čestitam djevojkama i trenerima na odličnom učinku za novajlije u Premijer ligi. Uvjeren sam da će djevojke i u polufinalnoj seriji protiv Orlova pužiti svoj maksimum. Ono što je sigurno jeste činjenica da će publika i u Banja Luci i u Brčkom uživati u vrhunskoj košarci. Čestitam košarkašicama i trenerima na sjajnim uspjehu i rezultatima ove sezone“, istakao je Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

Najefikasnije u našoj ekipi  bile su upravo djevojke koje su prije par dana produžile saradnju sa Lavovima  – Iva Karišik sa 20 poena, Ines Babić sa 16 i Mirela Halilović sa 15 poena. Samo poen manje, odnosno 14, ostvarila je kapiten Milica Đokić. Sjajan učinak ostvarila je i Jelena Lazarević sa šest poena i čak 20 skokova!

„Iako je ekipa Jedinstva bila u oslabljenom sastavu, naše djevojke su večeras bile posebno motivisane i malo je nedostajalo da i u ovoj utakmici, kao i u prošloj, dođemo do stotog koša. Došlo je promjene planova, i to u našu korist i spremni smo za novi izazov koji nam slijedi vrlo brzo“, kaže trener Aleksandar Bližnjaković.

KK Lavovi Brčko:

Milica Đokić 14, Iva Karišik 20, Ines Babić 16, Mirela Halilović 15, Valentina Došić 9, Jelena Lazarević 6, Tamara Šarenac 5, Ksenia Vukić 4, Katarina Pudić 2, Sara Đokić 1, Adna Okić i Ana Đokić.

Lavice već u srijedu 20. aprila igraju prvu utakmicu polufinalne serije play-off-a na gostujućem terenu kod aktulenog šampiona, ekipe Orlova u Banjaluci, koja u uzvratnu posjetu dolazi u subotu 23. aprila. Polufinalna serija se igra na dva dobijena meča, a finalna na tri dobijene utakmice. Drugi polufinalni par doigravanja čine ekipe Play Off iz Sarajeva i RMU Banovići iz Banovića.