PREMIJER LIGA BIH 22. KOLO: LAVICE GOSTUJU U TUZLI

Posljednje kolo regularnog dijela takmičenja za sezoni 2021-2022. u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za košarkašice donosi nam gostovanje naših Lavica u Tuzli gdje će snage odmjeriti protiv ekipe Jedinstvo Dženex. 

Sjajna igra i pobjeda protiv Konjica u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem parketu već je arhivirana, jer već u petak, 15. aprila naše Lavice očekuje novi izazov. Ovoga puta gostovanje u Tuzli u okviru 22. kola protiv domaće ekipe Jedinstvo Dženex.

“Sjajna igra protiv Konjica dodatno je popravila raspoloženje i atmosferu u ekipi i spremne očekujemo duel protiv Jedinstva iz Tuzle. Idemo da pokušamo ponoviti igru iz utakmice protiv Konjica, a zašto ne reći i protiv Orlova iako smo u toj utakmici poražene ali smatram da smo pružile sjajan otpor aktuelnim šampionima. Ako uspijemo u toj namjeri pobjeda u Tuzli neće izostati i to će biti sjajan završetak ove za nas više nego uspješne premijerne sezone u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova”, istakla je kapiten Milica Đokić pred utakmicu protiv Jedinstva.

Milica Đokić

U prvoj utakmice ove sezone naše Lavice su savladale ekipu Jedinstva u okviru 11. kola na parketu Tehničke škole u Brčkom rezultatom 88:52 u kome je naš kapiten Milica Đokić upisala svoj prvi premijerligaški tripl-dabl učinak.

Utakmica 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Jedinstva i Lavova biće odigrana u petak, 15. aprila u sportskoj dvorani “Mejdan” u Tuzli sa početkom u 17:00 časova.

Sudije ovog meča biće: Seid Nožinović, Faruk Ališehović, Jasenko Avdagić, dok je za delegata meča imenovan Jadran Lasetović (svi iz Tuzle).

SREĆNO LAVICE!