PREMIJER LIGA BIH: PORAZ HRABRIH LAVICA U PRVOM MEČU POLUFINALA PLAY OFFA

Prvom utakmicom polufinalne serije play-offa Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice u Banja Luci, naše Lavice su juče započele završne borbe za prvaka BiH za sezonu 2021-2022.

I pored činjenice da su naše djevojke veći dio utakmice odigrale izuzetno dobro, borbeno i požrtvovano, to ipak nije bilo dovoljno da se savlada u ovom momentu kvalitetnija i prije svega iskusnija ekipa Orlova, koja je ujedno i branilac trofeja iz prethodne sezone.

ORLOVI 79

LAVOVI 66

(21:15, 25:12, 19:18, 14:21)

S T A T I S T I K A

“Juče smo u Banjaluci vidjeli odličan otpor naših djevojaka favorizovanom protivniku na gostujućem terenu. Pogotovo se to može reći za drugo poluvrijeme koje su Lavice dobile rezultatom 33:39, ali odlučujuća je bila druga četvrtina u kojoj su domaće košarkašice napravile rezultatsku prednost koja je, nažalost, bila nedostižna za našu ekipu u ovom meču”, kaže trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je kapiten Milica Đokić sa 17 postignutih poena. Dvocifrene su bile i Mirela Halilović 12, te Tamara Šarenac i Valentina Došić sa po 10 postignutih poena.

KK Lavovi: 

Milica Đokić 17, Mirela Halilović 12, Tamara Šarenac 10, Valentina Došić 10, Ines Babić 9, Iva Karišik 6, Sara Đokić 2, Ana Đokić, Jelena Lazarević, Adna Okić, Ksenia Vukić i Katarina Pudić.

“Čestitam našim djevojkama na borbenosti, čestitam i košarkašicama Orlova na fer i korektnoj igri i zasluženoj pobjedi. Mi iz svakog meča sa Orlovima, a ove sezone smo ih imali pet, izlazimo sa sve više znanja, iskustva i borbenosti i, iako još nismo našli način da ih pobjedimo, kao uostalom nijedna druga ekipa u državi, radujemo se svakom novom susretu sa ovom ekipom, jer je to i nama potvrda da se nalazimo u samom vrhu ženske bh košarke”, ističe Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

Drugi meč polufinalne serije Prvenstva Bosne i Hercegovine između Lavovi i Orlova na rasporedu je u subotu, 23. aprila u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 18:00 časova.

Lavice i stručni štab pozivaju sve ljubitelje košarke i sporta da  dođu u dvoranu Tehničke škole i podrže ih u namjeri da eventualnom pobjedom izbore majstoricu u Banja Luci. Ulaz na utakmicu je slobodan!

Dođite i uživajte u vrhunskoj ženskoj košarci!