PREMIJER LIGA BIH: PORAZ LAVICA I U DRUGOM MEČU POLUFINALA PLAY OFFA

Košarkašice Lavova nisu uspjele da izbore majstoricu polufinalne serije doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine, pošto su i u drugom meču polufinala poražene od ekipe Orlova iz Banja Luke.

LAVOVI 50 

ORLOVI 65

(13:18, 18:14, 9:17, 10:16)

S T A T I S T I K A

SNIMAK UTAKMICE

Odlinčno su Lavice odigrale prvo poluvrijeme protiv aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, pružile izuzetno snažan otpor favorizovanom protivniku i kao rezultata takve igre nakon 20 minuta igre rezultatski zaostatak je bio minimalan (31:32). Loše otvaranje trećeg period igre, iskusne gošće koriste da dođu do dvocifrene prednosti koju znalački zadržale do kraja utakmici i slavile više nego zasluženu pobjedu i u ovom meču plasiravši se u finale play doigravanje gdje će snage odmjeriti sa ekipom Play Off iz Sarajeva.

Debitantska sezone košarkašica Lavova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine može se ocijeniti kao veoma uspješna. S obzirom na činjenicu da je na početku sezone kao primarni cilj zacrtan opstanak u društvu najboljih bh klubova, jasno je da plasman u polufinale play offa predstavlja ogroman uspjeh za KK Lavovi. Pored toga, ostvaren je plasman u polufinale KUP-a Bosne i Heregovine i finale KUP-a Republike Srpske.

„Mi smo u ovom momentu dali svoj maksimum, do poluvremena smo imali egal utakmicu, na poluvremenu je bio samo jedan poen razlike, u prvom poluvremenu smo i vodili jednim dijelom, ali ekipa je mlada, i u trećoj četvrtini ekipa Orlova je na iskustvo preokrenula rezultat u svoju korist i na kraju slavila. Imali smo i problem sa ličnim greškama, nismo bili dovoljno agresivni u napadu, a ni šut nas nije dovoljno služio, što je sve i normalno sa ovako mladom ekipom. Pred nama je ljeto i mnogo rada na ispravljanju grešaka. Ipak, mi smo prezadovoljni kada je riječ o ovoj sezoni, odrađen je veliki posao, nama je na početku premijerligaške sezone cilj bio ostanak u ligi, a na kraju smo zauzeli četvrto mjesto i mi smo prezadovoljni“, izjavio je nakon utakmice trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije u ekipi „Lavova“ bile su Milica Đokić i Mirela Halilović sa po 13 postignutih poena, a dvocifrena je bila i Ines Babić sa 11 poena.

„Večeras smo igrale odlično, posebno u prvoj polovini. Ipak, ostaje žal što nismo imale više snage i koncentracije i za treću u četvrtu četvrtinu. Ponosna sam na našu ekipu i borbu koju smo prikazale večeras pred domaćom publikom, koja je bila zaista sjajna i nadam se da će nas još više pratiti i naredne sezone, za koju se pripremamo već od sutra. Svi koji i inače prate naš rad uvidjeli su da iz utakmice u utakmicu rastemo u igračkom i svakom drugom smislu i sigurna sam da ćemo to uvjerenje opravdati i od sljedeće sezone“, izjavila je kapiten Milica Đokić.

Zadovoljan dosadašnjim učinkom ekipe i posljednjom utakmicom u ovoj sezoni je i predsjednik KK „Lavovi“ Brčko.

„Naše djevojke su odigrale fantastičnu i kvalitetnu utakmicu, posebno u prvom dijelu igre. Naša prva petorka je standardno i večeras bila nosilac igre sa dvocifrenim učinkom i nemam šta da im zamjerim. Ovo je naš šesti ovosezonski duel protiv Orlova i sigurno naša najbolja utakmica sa njima, iako rezultat od 15 poena razlike to možda neće reći, što je prepoznala i publika, koja je ispunila tribine skoro do posljednjeg mjesta. Ovom utakmicom zatvaramo ovu sezonu za seniorke, a već od narednog vikenda slijede nam završne borbe u Prvenstvu Republike Srspke i Prvenstvu Bosne i Hercegovine za pionirke, kadetkinje i juniorke gdje imamo ambicije za najviše plasmane“, zaključio je predsjednik kluba Boško Vukadinović.