JUNIORKE ŠAMPIONKE REPUBLIKE SRPSKE

Ženska juniorska selekcija KK Lavovi na juče odigranoj završnici Prvenstva Republike Srpske osvojila je prvo mjesto pobjedom u finalnom meču Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske protiv ekipe Mladog Krajišnika odigranom u Banja Luci, okitivši se medaljom i peharom juniorskog prvaka Republike Srpske za sezonu 2021/2022.

ŽKK MLADI KRAJIŠNIK 47

KK LAVOVI 50

(17:17, 8:12, 8:16, 14:5)

S T A T I S T I K A 

Dan ranije odigran je polufinalni duel Finalnog duela u kome su naše Lavice savladale još jednu banjalučku ekipe, OKK Feniks i osigurale nastup u utakmicu koja je odlučivala šampiona Republike Srpske u juniorskoj konkurenciji za sezonu 2021-2022.

LAVOVI 63

FENIKS 62

(16:14, 14:22, 18:16, 15:10)

S T A T I S T I K A

Nakon finalnog meča, trener Lavica, Aleksandar Bližnjaković izjavio je:

„Meč je bio fantastičan za publiku, sa mnogo rezultatske neizvjesnosti, ali naše djevojke su odnijele pobjedu boljom koncentracijom na terenu u ključnim trenucima i donijele klubu još jednu sjajnu pobjedu. Ušli smo u meč sa respektom prema protivničkoj ekipi, očekivali smo veliki otpor, što se i dogodilo na terenu, ali je rezultatska prednost ostala u našim rukama. Izuzetno sam ponosan na ovu mladu ekipu i ova titula je još jedan dokaz da „Lavovi“ i Brčko imaju odličnu košarkašku budućnost“.

Najefikasnije na finalnom meču u našoj ekipi bile su Jelena Lazarević sa 14 poena uz to je ostvarila i nevjerovatnih 17 skokova, Sara Đokić 12 poena i 5 skokova, Tamara Šarenac 11 poena i 4 skoka i kapiten Milica Đokić sa 10 postignutih poena, 9 skokova i 4 asistenicje.

Kapiten Milica Đokić proglašena je i na ovom turniru za najkorisniju igračicu (MVP).

„Nadale smo se pobjedi, naravno, zato smo i vrijedno trenirale i radile da je ostvarimo, ali opet taj osjećaj kada zaista ostvarimo cilj je svaki put nevjerovatan i poseban. Ponosna sam na sve nas i nastavljamo dalje sa još većim žarom i što se mene lično tiče, zahvaljujem se i trenerima svih ekipa učesnica na još jednoj MVP tituli i trudiću se da je opravdam, kao i sve prethodne, kaže kapiten Milica Đokić.

Lavice su 8. maja osvojile i kadetsko Prvenstvo Republike Srpske, kada je Milica takođe proglašena za MVP.

Za Lavice su igrale, pored pomenutih sestara Đokić, Jelene Lazarević i Tamare Šarenac, još: Valentina Došić, Ana Đokić, Katarina Pudić, Ksenia Vukić, Ana Bjeljac, Isidora Vidović, uz podršku pomoćnog trenera Sanjina Vidovića.

„I ova titula dokaz je da se u Koašrkaškom klubu „Lavovi“ ozbiljno i posvećeno radi. Naše mlađe selekcije su nosilac velikog dijela igre i u seniorskoj konkurenciji gdje smo, takođe ostvarili veliki uspjeh ove sezone, tako da imamo pravo da se nadamo nastavku odličnih rezultata u svim kategorijama. Siguran sam da će stručni štab do kraja sezone zajedno sa našim zlatnim djevojkama odraditi odličan posao i pokušati doći i do medalja na završnicama Prvenstva Bosne i Hercegovine, tako da za nas odmora još nema. Čestitam djevojkama i stučnom štabu na odličnim igrama i jednako takvim rezultatima ove sezone“, kaže predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Konačan plasman na Prvenstvu Republike Srpske za juniorke:

  1. KK LAVOVI
  2. ŽKK Mladi Krajišnik
  3. OKK Feniks
  4. ŽKK Orlovi

Naredni izazov za naše juniorke očekuje 4-5. juna kada je na rasporedu polufinalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine, a grad domaćin i protivnici biće poznati u narednih nekoliko dana.

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri u Banja Luci i na osvojenoj titulu juniorskog šampiona Republike Srpske. 

S RAZLOGOM PONOSNI NA VAS!