AMILA SMAJIĆ OSVOJILA TITULU REGIONALNOG ŠAMPIONA U ITALIJI

Naša ZLATNA LAVICA Amila Smajić osvojila je titulu regionalnog U17 šampiona regije Campania sa klubom Polisportivo Battipagliese. 

Amila Smajić koja je prošla sve omladinske selekcije našeg kluba, a u sezoni 2020-2021. sa KK Lavovi osvojila seniorsku titulu šampiona Republike Srpske, kao i kadetsku titulu šampiona Bosne i Hercegovine u istoj sezoni, ove sezone nastavila je sa istom praksom ali ovoga puta u Italiji sa svojim klubom Polisportivo Battipagliese.

Naime, u sinoć odigranom finalnom meču Finalnog turnira regije Campania za U17 selekcije, njen klub Polisportivo Battipagliese je na gostujućem terenu u Napulju savladao ekipu Basket Casalnuovo rezultatom 80:65 i na taj način osvojio titulu regionalnog U17 šampiona, a u isto vrijeme stekao pravo nastupa na završnici prvenstva Italije i borbu za državnog prvaka u sezoni 2021-2022.

Čestitamo našoj Amili, njenim saigračicama, rukovodstvu kluba i navijačima na sjajnom rezultatu i želimo im mnogo sreće u borbi za titulu prvaka Italije.

S razlogom smo ponosni na našu Amilu iza koje je odlična sezona u Italiji, a uskoro je očekuju izazovi i na reprezentativnom planu. Naime, Amila Smajić je potencijalna juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i nakon završetka sezone u Italiji očekuju je pripreme i kontrolni treninzi, kako bi izborila mjesto među 12 putnika za Evropsko prvenstvo A divizije, koje će biti održano od 6. do 14. avgusta u Grčkoj.

Protivnici reprezentaciji Bosne i Hercegovine u grupi D biće odgovarajuće selekcije Francuske, Njemačke i Izraela.