POBJEDA PIONIRA U PRIJATELJSKOJ UTAKMICI PROTIV SILVER KINGSA

Muška pionirska selekcija našeg kluba ostvarila je pobjedu u prijateljskoj utakmici protiv ekipe Silver Kings iz Srebrenika 

LAVOVI 70

SILVER KINGS 55

(16:15, 27:7, 15:14, 12:19)

Danas je u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrana prijateljska utakmica muških pionirskih selekcija (2008-2009) KK Lavovi Brčko i KK Silver Kings iz Srebrenika.

I pored činjenica da je takmičarska sezona za muške omladinske selekcije našeg kluba odavno završena i da su momci danas po prvi put odigrali utakmicu u ovom sastavu, može se konstatovati da su Lavovi prikazali prilično dobru igru.

Dosta bolji početak utakmice naših dječaka koji na startu prave seriju 12:4 ali do kraja prvog perioda gosti iz Srebrenika boljom igrom dolaze do minimalnog rezultatskog zaostatka (16:15).

Druga četvrtina protekla je u potpunoj domaniciji naših dječaka koji su igrali upravo onako kako i trener Vidović očekuje od njih, čvrsto u odbrani i brzo u napadu. Kao rezultat takve igre došla je i rezultatska prednost na kraju prvog poluvremena od 21 poena razlike (43:32)

Drugo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri, a priliku su dobili svi košarkaši na koje je trener Vidović računao na ovom meču.

KK Lavovi:

Nikola Balorda, Sergej Krajinović, Nikola Đorđević, Njegoš Trivunović, Andrej Avramović, Andrej Marjanović, Uroš Arsenić, Dario Todorović, Gavrilo Jurošević, Milan Hajder, Uroš Bratić, Njegoš Šešlija, Ljubiša Lazendić, Sergej Pajić i Stefan Trifković

“Uzimajući u obzir da je ovo prelazni period, odnosno proces formiranja selekcija za novu sezonu, ja lično mogu da budem zadovoljan kako su momci odigrali ovaj meč. Naravno, uvijek ima mjesta za napredak, pa tako i kod ovih dječaka. Činjenica je da je pola njih do skora igralo u pionirskoj, a pola u predpionirskoj selekciji i da im je ovo prvi zajedniči meč, odnosno svojevrsni početak priprema za narednu sezonu kompletan utisak je više nego pozitivan. Raduje me činjenica da je na tribinama bio veliki broj gledalaca, koji su došli da podrže ove mlade i talentovane dječake i siguran sam da će oni iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje”, rekao je trener pionira Sanjin Vidović nakon završetka ove utakmice.

Češtitke našim momcima i treneru na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi. Čestitke i našim prijateljima iz Srebrenika na prikazanoj igri, kao i na fer i korektnoj borbi.