MILICA ĐOKIĆ U JUNIORSKOJ REPREZENTACIJI SRBIJE

Kapiten naše seniorske, juniorske i kadetske selekcije Milica Đokić (2005) dobila je poziv Košarkaškog saveza Srbije i selektora Milana Vidosavljevića za pripreme juniorske U18 reprezentacije Srbije pred predstojeće FIBA Evropsko prvenstvo u Austriji.

Na adresu Košarkaškog kluba Lavovi stigle su sjajne vijesti iz Košarkaškog saveza Srbije. Naš kapiten, naša Milica Đokić dobila je poziv za pripreme juniorske U18 reprezentacije Srbije pred FIBA Evropsko prvenstvo koje će u avgustu mjesecu biti održano u Austriji. 

Pripreme juniorske reprezentacije Srbije biće održane u periodu od 23.06. do 08.08.2022. godine u Banji Koviljači.

Nakon sjajnih nastupa za kadetsku (U16) reprezentaciju Srbije prethodnog ljeta na FIBA Chalengeru u španskom gradu San Fernando gdje je reprezentacija Srbije osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju sa samo jednim porazom, i to od domaće selekcije Španije, i gdje se naša Milica nametnula kao jedan od glavnih igrača te selekcije, za očekivati je bilo da uslijedi poziv i u juniorsku selekciju ovog ljeta.

Da je poziv stigao na pravu adresu i o kakvom igraču se radi govore i rezultati ostvareni u sezoni na izmaku.

Naime, Milica iza sebe ima fantastičnu sezonu, u kojoj je kao kapiten predvodila je našu seniorsku selekciju u debitantskom nastupu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine do 4. pozicije i plasmana u play-off za prvaka Bosne i Hercegovine. Ostvarila je učinak od 13.5 poena prosječno po utakmici, 7.3 skoka i 6.2 asistencije po meču u Premijer ligi BiH. Takođe, naše Lavice, predvođene Milicom Đokić izborile su po prvi put nastup u WABA ligi, a po prvi put u istoriji evropska košarka će se igrati u Brčkom.

Pored toga uvrštena je u prvu petorku i proglašena je za najboljeg asistenta, najboljeg beka i najboljeg novajliju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2021-2022. 

Sa juniorskom i kadetskom selekcijom našeg kluba osvojila je šampionske titule u Prvenstvu Republike Srpske, a isto to može učiniti sa juniorskom selekcijom u Prvenstvu Bosne i Hercegovine na Finalnom turniru 18-19. juna ove godine.

Takođe, proglašena je za najkorisnijeg igrača (MVP) Finalnih turnira Prvenstva Republike Srpske u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, dok je u na Finalnom turniru za kadetkinje ponijela i priznanje za najboljeg strelca!

Odlična sezona je iza naše Milice Đokić koja je još jednom dokazala da se radi o vanserijskom talentu i koja konstantno na vrhunski način reprezentuje naš klub i naš grad. Sa sigurnošću možemo reći da će košarkaški ali i široki sportski auditorijum i dalje u godinama pred nama uživati u košarkaškim majstorijama Milice Đokić u dresu Lavova i dresu reprezentacije Srbije.

Našoj Milici i reprezentaciji Srbije želimo mnogo sreće na Evropskom prvenstvu!

BRAVO KAPITENU!

S RAZLOGOM PONOSNI!