FINALNI TURNIR PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE ZA JUNIORKE U BRČKOM

Finalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniorki U18 biće održan 18-19. juna ove godine u Brčkom.

Nakon odličnog nastupa na polufinalnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine koje je održan u Brčkom i dvije ubjedljive pobjede, protiv G Starsa 88:37 i Livna 82:40, našim juniorkama slijedi nastup na Finalnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine i borba za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Na osnovu pristiglih ponuda na konkurs za organizaciju Finalnig turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniorki, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (KSBiH) donio je odluku da domaćinstvo i organizaciju istog povjeri Košarkaškom klubu Lavovi.

Finalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine igra se po jednokružnom bod sistemu, a najuspješnija ekipa osvojiće titulu prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2021-2022.

Pored naših Lavica, pravo nastupa ostvarile su i ekipe ŽKK “Zrinjski 2010” Mostar i ŽKK “Mladi Krajišnik” Banja Luka.

Ekipa Zrinjskog je na polufinalnom turniru održanom u Mostaru ostvarila dvije pobjede, i to: protiv Feniksa iz Banja Luke 70:61 i Viteza 68:48, dok je Mladi Krajišnik nakon odustajanja ekipe Čelika iz Zenice odigrao samo jednu utakmicu na polufinalnom turniru u Banja Luci, savladavši ekipu Brotnja iz Čitluka rezultatom 67:45.

Uskoro donosimo raspored i satnicu svih utakmica.

SREĆNO LAVICE!

Juniorke KK Lavovi prvaci Republike Srpske 2021-2022.