PREDSTAVNICI WABA LIGE U POSJETI KK LAVOVI

U zvaničnoj posjeti Košarkaškom klubu „Lavovi“ Brčko juče su boravili direktor WABA lige Uroš Kranjc i komesar lige Nadir Koredžija. Razlog posjete je buduće učešće ženske seniorske selekcije KK „Lavovi“ u Regionalnoj ženskoj košarkaškoj ligi – WABA ligi (Women Adriatic Basketball Associaton).

Kranjc i Koredžija su izrazili zadovoljstvo namjerom i željom našeg kluba da postane dio ove ženske evropske lige u predstojećoj takmičarskoj sezoni, kao i do sada ispunjenim uslovima za učešće u WABA ligi.

Današnji utisci su pozitivni. Mi smo u skladu sa propozicijama koje imamo u WABA ligi uspjeli u ovom pripremnom razdoblju da završimo sve potrebno kako bi KK „Lavovi“ Brčko bio jedan od 11 klubova za koje će biti podnijeti zahtjevi Skupštini lige, koja će se održati 24. juna, da ih primi kao učesnike u sezoni 2022/2023. godina. Vjerujemo da u vezi sa tim neće biti problema, jer takvo iskustvo imamo sa prošlogodišnjih Skupština. Danas smo obišli grad Brčko, vidjeli dvoranu, smještajne kapacitete u gradu i dogovorili sa rukovodstvom kluba šta je još potrebno u samoj dvorani da se adaptira do početka lige. Tu prvenstveno mislimo na semafor i na svlačionice. Siguran sam da će to biti sve završeno u roku i bez problema, izjavio je Uroš Kranjc, direktor WABA lige.

KK Lavovi je ostvario pravo na učešće u ženskoj regionalnoj WABA ligi plasiravši se na četvrto mjesto Premijer lige BiH i plasmanom u polufinale doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine u sezoni 2021-2022.

Mi smo prošle sezone, prvi put nastupili u Premijer ligi BiH, a evo već naredne stigli smo i do tog potajnog cilja da zaigramo u WABA ligi i dovedemo u Brčko evropske timove. Naš klub je spreman da prihvati taj teret na sebe, jer poenta bavljenja ovim, pa i bilo kojim drugim sportom, je stalno napredovanje i penjanje na ljestvici. Nadam se da ćemo do početka sezone ispuniti preostale obaveze po propozicijama i na tome već radimo, kao i da ćemo opravdati svoje mjesto u WABA ligi, izjavio je ovom prilikom Boško Vukadinović, predsjednik KK Lavovi Brčko.

Drago mi je da smo čuli od predstavnika kluba da je i njima cilj da ovo bude jedna dugoročna saradnja, da ne pričamo ovde samo o jednoj sezoni, nego se i mi nadamo da će Brčko, odnosno Lavovi, postati jedan od klubova koji će u godinama pred nama imati kontinuitet učešća u WABA ligi, koja ulazi u 22. godinu postojanja“, istakao je direktor Kranjc na kraju posjete Brčkom i KK Lavovi.