JUNIORKE UBJEDLJIVE PROTIV ZRINJSKOG NA STARTU FINALNOG TURNIRA PRVENSTVA BIH

Prvom utakmicom u kojoj su naše Lavice ugostile odgovarajuću selekciju ŽKK “Zrinjski 2010” iz Mostara, danas je u dvorani Tehničke škole u Brčkom počeo Finalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke U18, na kojem još učestvuje i ekipa ŽKK „Mladi Krajišnik“ iz Banja Luke.

Sjajno su Lavice odigrale uvodni meč Finalnog turnira i ostvarile ubjedljivu i više nego zasluženu pobjedu protiv Zrinjskog rezultatom 85:55 (32:7, 19:14, 18:19, 16:15). Zahvaljujući odličnoj igri u odbrani i dobroj selekciji šuta Lavice su već nakon prvih 10 minuta igre došle do izuzetno ubjedljive rezultatske prednosti, koju su do kraja meča znalački i rutinski čuvale.

Najefikasnija u Lavovima na ovom meču bila je fantastična Milica Đokić sa 24 postignuta poena, a tome je pridodala 13 skokova, 12 asistencija i 6 ukradenih lopti, ostvarivši triple-double učinak uz  ukupno 38 indeksnih poena.

Dvocifren poenterski učinak imale su i: Valentina Došić 21, Sara Đokić 17 i Jelena Lazarević sa 15 postignutih poena.

KK Lavovi:

Milica Đokić, Valentina Došić, Sara Đokić, Jelena Lazarević, Tamara Šarenac, Katarina Pudić, Ana Đokić, Adna Okić, Ksenia Vukić, Lorena Rikić, Ana Bjeljac i Milica Gavrić.

Trener Aleksandar Bližnjaković, pomoćni trener Sanjin Vidović

S T A T I S T I K A

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi!

Preostala dva duela Finalnog turnira biće odigrana sutra. U prvom meču dana od 10:00 časova na teren izlaze juniorske selekcije Zrinjskog i Mladog Krajišnika, dok će od 14:00 časova Lavice odmjeriti snage protiv odgovarajuće selekcije Mladog Krajišnika.

S obzirom na činjenicu da se Finalni turnir igra po sistemu jednokružnog bod sistemu, sve ekipe su i dalje u igri za šampionsku titulu. Jasno je da Lavice nakon ubjedljive pobjede protiv Zrinjskog imaju blagu prednost u toj borbi, i u slučaju pobjede protiv Mladog Krajišnika bilo kojim rezultatom osvojiće šampionsku titulu, bez obzira na ishod utakmice Zrinjski – Mladi Krajišnik.

Lavice pozivaju sve ljubitelje košarke i sugrađane da danas od 14:00 časova u dvorani Tehničke škole budu njihov šesti igrač i da im svojom podrškom sa tribina pomognu u namjeri da dođu do pobjede protiv Mladog Krajišnika, a samim tim i do šampionske titule.