JUNIORKE ŠAMPIONKE BOSNE I HERCEGOVINE

Ženska juniorska selekcija KK Lavovi je na završnici Prvenstva Bosne i Hercegovine osvojila je prvo mjesto pobjedom u drugom meču Finalnog turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe Mladog Krajišnika iz Banja Luke, okitivši se medaljom i peharom juniorskog prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2021/2022.

LAVOVI 77

MLADI KRAJIŠNIK 37

(21:2, 26:8, 20:10, 10:17)

S T A T I S T I K A

Iako su Banjalučanke povele sa 2:0, na samom startu meča, Lavice su vrlo brzo preokrenule igru i prvu četvrtinu završile sa 19 koševa razlike, odnosno rezultatom 21:2, ne dozvolivši košarkašicama Mladog Krajišnika da se pomjere sa početna dva poena do kraja prvog perioda igre.

Igru u sličnom ritmu – snažna odbrana i raznovrstan napad, Lavice su zadržale do kraja meča. koji su okončale ubjedljivom i više nego zasluženom pobjedom.

Dan ranije odigran je prvi duel Finalnog duela u kome su naše Lavice savladale ekipu Zrinjskog iz Mostara i osigurale nastup u utakmici koja je odlučivala šampiona Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji za sezonu 2021-2022.

Nakon finalnog meča, trener Lavica, Aleksandar Bližnjaković izjavio je:

“Imali smo 15 dana da se spremimo za ove utakmice, ekipu Zrinjskog smo manje poznavali, ali od početka smo igrali svoju igru i više nego uspješno slavili na kraju.  Ekipu Mladog Krajišnika dobro poznajemo, susreli smo se u finalima kadetskog i juniorskog prvenstva Republike Srpske, pa smo očekivali jednu tešku i neizvjesnu utakmicu. Međutim, nametnuli smo svoj ritam od početka, i već nakon prve četvrtine djelovalo je kao da se ekipa Mladog Krajišnika predala. Mi smo napravili ogromnu razliku, odigrali vrhunsku odbranu, i posle je bilo lako da održavamo rezultat u našu korist jer smo bili rasterećeni. Imali smo preko 50% šut za dva i za tri na poluvremenu, tako da je to preokrenulo potpuno utakmicu u našu korist već na poluvremenu”.

Najefikasnija u ekipi Lavova u utakmici sa Mladim Krajišnikom bila je Valentina Došić sa 28 postignutih poena, a još jednu vrhunsku partiju odigrala je kapiten Milica Đokić, ostvarivši još jedan TRIPL DABL učinak – 21 poen, 11 skokova i 11 asistencija.

Milica Đokić

“Moje saigračice i ja danas smo pokazale karakter i pobjednički duh i izborile i ovu titulu, kao i mnoge prije toga. Još jedan pehar će da bude na zidu iza nas i to nam zaista mnogo znači”, kaže kapiten Milica Đokić.

Sve djevojke sa spiska su dobile priliku da odigraju finalne utakmice, a iako su neke po godina pionirke pa čak i predpionirke, svoje minute ozbiljno su iskoristile. Šampioni BiH su: Milica Đokić, Jelena Lazarević, Valentina Došić, Sara Đokić, Tamara Šarenac, Adna Okić, Ana Đokić, Ana Bjeljac, Ksenia Vukić, Slavena Krkeljaš, Katarina Pudić, Lorena Rikić, Andrea Miranović, Milica Gavrić, trener Aleksandar Bližnjaković i pomoćni trener Sanjin Vidović.

Nakon šampionskih pehara na kadetskom i juniorskom prvenstvu Republike Srpske, te četvrtog mjesta u Premijer ligi BiH i poziva za učešće u WABA ligi naredne sezone, Lavice su osvajanjem titule prvaka Bosne i Hercegovine u juniorskoj kategoriji (U18) stavile tačku na ovu i više nego uspješnu sezonu za naš klub.

U novim utakmicama i bravurama svih selekcija KK Lavovi ponovo možete uživati od jeseni kada počne sezona 2022/2023.

Do tada, veliku zahvalnost dugujemo svima koji su ove sezone bili uz Lavove i bez čije pomoći svi ovi uspjesi ne bi bilo mogući.

Vlada Brčko distrikta BiH 

Fitnes centar Boomerang Brčko

Etno restoran Marco Polo Brčko

Voda Vivia

De Luxe CC 

Frizerski studio Maja Brčko

Kompanija Vitinka

Željo Commerce doo Brčko 

Villa Bella Brčko

Sava komerc doo Brčko

H V A L A!