VALENTINA DOŠIĆ NA PRIPREMAMA KADETSKE REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Valentina Došić (2006) član naše seniorske, juniorske i kadetske selekcije dobila je poziv Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH) i selektora Drage Karalića za pripreme U16 kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred Evropsko prvenstvo B divizije, koje se od 18-27. avgusta održava u glavnom gradu Crne Gore. 

Valentina Došić je kao standardan član, ove sezone sa seniorskom selekcijom našeg kluba osvojila četvrto mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i izborila učešće u WABA ligi. Sa kadetskom i juniorskom reprezentacijom osvojila je šampionske titule u prvenstvu Republike Srpske, dok je sa juniorskom selekcijom osvojila šampionsku titulu i u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Na Finalnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke, koji je održan u Brčkom i na kom su naše Lavice domanantnim nastupom osvojile šampionsku titulu, Valentina Došić je odigrala dvije fantastičene utakmice.

U prvom susretu protiv ekipe Zrinjskog iz Mostara ostvarila je učinka od 21 postignutog poena, 4 asistencije, 4 uhvaćene lopte i 4 uspješno pogođena šuta za tri poena. U drugom susretu protiv ekipe Mladog Krajišnika iz Banja Luke, Valentina je ostvarila još bolji učinak, i to: 28 postignutih poena, 5 uhvaćenih lopti, 1 asistenicja i 5 uspješno pogođenih šuteva za tri poena, uz fantastične procente šuta, 75% za dva poena (6/8) i 55% za tri poena (5/9).

Prepreme kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine počinju 15. jula, okupljanjem u Hotelu Sunce na Vlašiću. 

Protivnici reprezentciji Bosne i Hercegovine u grupi A Evropskog prvenstva B divizije u Podgorici biće odgovarajuće selekcije Srbije, Holandije, Republike Irske i Sjeverne Makedonije.

Čestitamo našoj Valentini! 

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želimo mnogo sreće i uspjeha na Evropskom prvenstvu.