LAZAREVIĆ, ŠARENAC I SMAJIĆ NA PRIPREMAMA JUNIORSKE REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Veliko priznanje iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine stiglo je na adresu Košarkaškog kluba Lavovi.

Naime, Jelena Lazarević (2004), Tamara Šarenac (2005) i Amila Smajić (2005) dobile su poziv Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH) i selektora Dragane Svitlice za pripreme U18 juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred Evropsko prvenstvo A divizije, koje se od 6-14. avgusta održava u Grčkoj. 

Jelena Lazarević i Tamara Šarenac su kao standardani članovi, ove sezone sa seniorskom selekcijom našeg kluba osvojile četvrto mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i izborile učešće u WABA ligi.

Tamara Šarenac je u sezoni 2021-2022. sa kadetskom i juniorskom selekcijom osvojila šampionske titule u Prvenstvu Republike Srpske, dok je sa juniorskom selekcijom osvojila šampionsku titulu i u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji plejmejkera, a prve košarkaške korake napravila je u dresu našeg kluba, gdje je prošla i sve uzrasne selekcije.

Tamara Šarenac

Jelena Lazarević je sa juniorskom selekcijom našeg kluba u sezoni 2021-2022. osvojila šampionske titule u Prvenstvu Republike Srpske i u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji krilnog centra. Takođe. kao i Tamara Šarenac, i Jelena Lazarević je ponikla u Lavovima gdje prošla sve uzrasne selekcije.

. Jelena Lazarević

Amila Smajić od prethodne sezone sa velikim uspjehom nastupa u Italiji gdje je u upravo završenoj sezoni osvojila regionalnu titulu U17 šampiona regije Kampanija sa klubom Polisportivo Battipagliese. Amila Smajić koja je prve košarkaške korake napravila u našem klubu i prošla sve omladinske selekcije Lavova, a u sezoni 2020-2021. sa KK Lavovi osvojila seniorsku titulu šampiona Republike Srpske, kao i kadetsku titulu šampiona Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji centra.

Amila Smajić

Veliko priznaje za naš klub koji je već postao prepoznatljiv po izuzetno kvalitetnom radu sa omladinskim selekcijama, a ujedno i velika obaveza za sve u KK Lavovi da i dalje nastavimo stazama uspjeha i da još veći broj djevojčica i dječaka budu okosnice reprezentativnih selekcija.

Prepreme juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine počinju 10. jula, okupljanjem u Hotelu Sunce na Vlašiću.

Protivnici reprezentciji Bosne i Hercegovine u grupi D Evropskog prvenstva A divizije u Heraklionu (Grčka) biće odgovarajuće selekcije Francuske, Njemačke i Izraela.

Čestitamo našim Lavicama i želimo puno sreće i zdravlja u namjeri da izbore svoje mjesto među 12 putnika na Evropsko prvenstvo.

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želimo mnogo sreće i uspjeha na Evropskom prvenstvu.