JELENA LAZAREVIĆ POTPISALA ČETVOROGODIŠNJI UGOVOR!

Jelena Lazarević jedna od najtalentovanijih mladih košarkašica našeg kluba danas je potpisala svoj prvi profesionalni ugovor na četiri godine. 

Jelena Lazarević

Jelena Lazarević je jedna od najtalentovanijih mladih košarkašica Lavova koja je prošla sve omladinske selekcije i već sada ima dvije seniorske sezone za sobom u dresu našeg kluba. U prvoj sezoni (2020-2021) osvojila je šampionsku titulu u Prvenstvu Republike Srpske, dok je prethodne sezone sa velikim uspjehom nastupala i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osvojivši četvrto mjesto sa našim klubom.

Pored toga, sjajne rezultate ostvarila je i sa juniorskom selekcijom našeg kluba osvojivši titulu prvaka Republike Srpske i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Ovog ljeta Jelena Lazarević je kao član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupila na Evropskom prvenstvu A divizije u Grčkoj, na kome je prosječno bilježila učinak od 4,7 poena i 3,3 skoka po utakmici. Rođena je 06. septembra 2004. godine u Brčkom, visoka je 185 cm i igra na poziciji krila.

“Lavove posmatram kao svoju drugu kuću, sve što znam o košarci naučila sam ovde i sasvim normalno je bilo za očekivati da nastavimo saradnju. Ovaj ugovor je velika nagrada za mene, za rad koji sam uložila i napredak koji sam pokazala igrajući za sve omladinske selekcije, a posljednje dvije sezone i za seniorsku selekciju. Svjesna sam šta se očekuje od mene i sa velikm nestrpljenjem očekujem početak nove sezone i nova dokazivanja na domaćoj i međunarodnoj sceni”, istakla je Jelena Lazarević nakon današnjeg potpisivanja ugovora u klupskim prostorijama.

Predsjednik Lavova Boško Vukadinović ovom prilikom je istakao: “Potpisivanjem ovog ugovora Košarkaški klub Lavovi želi da uspostavi praksu da najtalentovanije mlade košarkašice koje su prošle cjelokupan sistem i nastupale za omladinske selekcije našeg kluba, dobijaju šansu i na najvećoj sceni kao seniorke. Na nama u klubu je da im omogućimo najbolje moguće uslove za rad i dalji napredak u karijeri, jer djevojke kao što je Jelena to i zaslužuju!”.

Pred Jelenom je period još većeg rada i dokazivanja u Lavovima. U sezoni pred nama Lavovi nastupaju u regionalnoj WABA ligi, Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Kupu Bosne i Hercegovine i Kupu Repblike Srpske i očekuje se da upravo Jelena Lazarević bude jedan od nosilaca igre.