DVIJE PRIJATELJSKE UTAKMICE LAVICA

Košarkašice KK Lavovi već mjesec dana svakodnevno treniraju i vrijedno se pripremaju za predstojeću sezonu, u kojoj ih očekuju utakmice u WABA ligi, Premijer ligi BiH, KUP-u Republike Srpske i KUP-u Bosne i Hercegovine.

Aleksandar Bližnjaković

“Tokom ljeta, kao i većina klubova, imali smo kraću pauzu u radu, mada su djevojke održavale kondiciju i tokom te pauze, da bi što lakše ušle u formu u ovom pripremnom periodu. Ove smo godine iznjedrili i pet reprezentativki, od kojih su tri dobile priliku da zaigraju na terenu – Milica Đokić u dresu Srbije i Jelena Lazarević i Valentina Došić u dresu Bosne i Hercegovine, tako da je njima ljeto praktično proteklo radno. Sada smo doveli i nekoliko pojačanja i novih imena klubu, Natašu Savić i  Saru Savić, što smo i najavili krajem prošle sezone, i radimo na tome da imamo kompaktnu ekipu za predstojeću, za nas do sada, najkompleksniju sezonu. Stoga su prijateljske utakmice koje nam slijede u subotu i naredni utorak prvi ispiti pred novu sezonu i nadamo se da ćemo ih položiti. Svi smo se uželili igre i utakmica i s nestrpljenjem očekujemo subotu”, kaže glavni trener KK “Lavovi” Brčko Aleksandar Bližnjaković.

Prva prijateljska utakmica pred narednu sezonu zakazana je za subotu 10. septembar 2022. godine sa početkom u 14:00 časova protiv ekipe ŽKK “Brod na Savi” iz Slavonskog Broda, člana Premijer Hrvatske košarkaške lige, a druga za utorak 13. septembar sa početkom u 20:00 časova protiv ekipe ŽKK “RMU Banovići” iz Banovića, člana Premijer lige BiH i WABA lige.

“Obe ekipe su jako dobre. Sa ekipom iz Slavonskog Broda do sada nismo imali prilike da se susretnemo i sigurno je da će ova utakmica donijeti novo iskustvo našim igračicama, dok ekipu iz Banovića prilično dobro poznajemo, sa njima ćemo i ove sezone imati premijerligaške, a moguće i susrete u WABA ligi, jer se i ovaj tim takmiči u istim ligama kao i mi, s tim što u WABA ligi nismo u istoj grupi, tako da nam znači da odmjerimo snage prije zvaničnog početka sezone. Očekujemo i veliku podršku naših navijača, a i onih koji to još nisu postali, jer nam podrška sa tribina uvijek da dodatni vjetar u leđa”, kaže predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Obe utakmice igraju se u dvorani Tehničke škole, a ulaz je slobodan.