LAVICE BOLJE OD BANOVIĆA U DRUGOM PRIPREMNOM MEČU

Košarkašice Lavova sinoć su odigrale drugu pripremnu utakmicu pred početak sezone i nastup u WABA ligi i Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa ekipom RMU “Banovići” iz Banovića i na kraju slavile rezultatom 71:48.

Lavice 

Lavice su od starta krenule agresivno, te ni u jednom trenutku nisu dozvolile košarkašicama Banovića da pređu u vođstvo.

“Ovo su pripremne utakmice i rezultat nam ne igra veliku ulogu, mada svaka pobjeda znači. Ekipu već uvodimo u ritam, jer će ove godine zbog WABA i Premijer lige BiH biti malo prostora za odmor, kao što smo sada imali takvu situaciju – dan odmora i jedan trening. U ovom meču djevojke su dobro odreagovale, popravili smo mnogo toga što nismo imali u prethodnoj utakmici. Čestitam ekipi iz Banovića na dobroj utakmici, oni su jako kvalitetna ekipa, u Brčkom nisu bili kompletni, tako da sa nestrpljenjem očekujemo prve zvanične utakmice sa njima”, izjavio je nakon utakmice trener Lavova Aleksandar Bližnjaković  

Najefikasnije u ekipi Lavova bile su: Mirela Halilović 18, Milica Đokić 15, Ines Babić 12 i Nataša Savić 11 sa poena.

“Odbrana je u ovoj utakmici uradila traženi posao, koji u prethodnoj utakmici nismo imali. Ovu smo utakmicu dobro rotirali i otvaralo se dosta kontranapada. Kada je riječ o napadu, pod njihovim košem, imali smo dominaciju visokih igračica, što je od njih i traženo”, istakao je šef Stručnog štaba Lavova.

KK Lavovi Brčko

Trener Bližnjaković je u ovoj utakmici priliku dao svim igračicama da upišu minute, a računao je na sljedeće košarkašice:

Milica Đokić 15, Mirela Halilović 18, Ines Babić 12, Nataša Savić 11, Tamara Šarenac 3, Ivana Rokvić 3, Jelena Lazarević 3, Valentina Došić 2, Sara Savić 2, Ajla Redžović 2, Sara Đokić, Ana Đokić, Ksenia Vukić i Slavena Krkeljaš. 

BRAVO LAVICE!

Naredni meč koji očekuje naše Lavice je uzvratni sa ekipom Brod na Savi 19. septembra u Slavonskom Brodu, a poslije toga i uzvratna utakmica ekipi RMU Banovići 22. septembra u Banovićima.