POBJEDA LAVICA U SLAVONSKOM BRODU

Košarkašice Lavova sinoć su odigrale treću pripremnu utakmicu pred početak sezone i nastup u WABA ligi i Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa ekipom ŽKK “Brod Na Savi” iz Slavonskog Broda i na kraju slavile rezultatom 74:69.

ŽKK Brod Na Savi – KK Lavovi 

Treća utakmica u pripremnom periodu za naše Lavice donijela nam je i treću pobjedu. Publika u dvorani “Vijuš” u Slavonskom Brodu imala je priliku da vidi na momente kvalitetnu igru i jedne i druge ekipe. Sam početak meča pripao je domaćim košarkašicama koje polovinom prvog perioda igre imaju i šest poena prednost. Minuta pauze trenera Bližnjakovića donijela je boljitak u igri naših Lavica, koje dosta bolje igraju završnicu prve četvrtine i prave rezultatski prekokret uz četiri pogođene trojke, od čega Valentina Došić 2, a Ines Babić i Nataša Savić po jednu. Nakon deset minuta igre na semaforu je pisalo 20:23. Druga četvrtina protiče u izjednačenoj igri obe ekipe, ali na poluvrijeme se odlazi minimalnom prednošću domaćih košarkašica 42:40.

Treća četvrtina u potpunosti je pripala našim Lavicama. Ovaj period igre Milica Đokić i Nataša Savić otvaraju preciznim šutevima za tri poena. Pomenutom dvojcu u trećem periodu u košgetrskom učinku pridružile su se i Jelena Lazarević i Mirela Halilović što je i rezultiralo prednost od šest poena nakon trećeg perioda igre (60:66). Četvrta četvrtina protekla je u izjednačenoj igri u kojoj su priliku sa obe strane dobile i mlađa košarkašice. Na kraju zaslužena pobjeda naših Lavica u igri u kojoj još uvijek ima dosta prostora za napredak.

BROD NA SAVI 69

LAVOVI 74

(20:23, 22:17, 18:28, 9:8)

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je Nataša Savić sa 21 postignutim poenom, kapiten Milica Đokić ubacila je 16 poena.Ovo je bila treća provjera za naše Lavice u pripremnom periodu prije početak nove sezone, a ostvareno je isto toliko pobjeda.Nova utakmica na programu je već u četvrtak. 22. septembra, kada će u Banovićima naše Lavice odigrati novi meč protiv ekipa ŽKK “RMU Banovići”.

KK Lavovi Brčko

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sljedeće košarkašice:

Milica Đokić 16, Nataša Savić 21, Mirela Halilović 10, Valentina Došić 9, Jelena Lazarević 8, Ines Babić 6, Sara Đokić 4, Tamara Šarenac, Ivana Rokvić, Sara Savić, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.

BRAVO LAVICE!

KK Lavovi Brčko