PORAZ LAVICA U BEOGRADU PROTIV ART BASKETA

Nakon četiri pobjede u isto toliko prijateljskih utakmica, košarkašice Lavova doživjele su u subotu poraz od ekipe „Art Basket“ u Beogradu. Utakmica je završena rezultatom 80:43 u korist domaćina.

KK Lavovi Brčko

„Iako rezultat u ovim utakmicama nije najbitniji, s obzirom da je riječ o trening, odnosno prijateljskim utakmicama pred novu sezonu, na neki način je i dobro što smo doživjeli poraz upravo sada, jer imamo vremena da analiziramo šta nije bilo dobro u našoj igri i gdje smo griješili. Svaka ekipa sa kojom smo u protekle dvije sedmice imali prijateljske utakmice, ima svoj način igre, koji smo do sada uspješno savladavali. Poraz od vicešampiona Srbije za prošlu sezonu otkrio nam je naše slabe tačke, koje moramo da popravimo do početka sezone“, kaže trener Lavica Aleksandar Bližnjaković.

Košarkašice „Art Basketa“ bile su dominantne u skoku, a efikasno su koristile izgubljene lopte Lavica i male procente šuta na ovom meču.

„Naredna sezona nam donosi paralelno takmičenje u Premijer ligi BiH i WABA ligi, što znači da će razmak između utakmica biti jako kratak, jer se utakmice WABA lige igraju srijedom ili četvrtkom, a
Premijer lige vikendom, te smo sa ovom utakmicom htjeli da djevojke osjete presing kratkog razmaka među utakmicama. S obzirom da imamo još nešto više od 15 dana do početka WABA lige, jer se prva utakmica igra 12. oktobra u Novom Sadu, imamo još vremena za pripreme i provjere, i tome ćemo se još predanije posvetiti već od danas. Zahvaljujemo se ekipi Art Basketa na fer i korektnoj igri i lekciji koju su nam dali“, istakao je predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je Nataša Savić, sa 9 poena uz 5 asistencija, te Jelena
Lazarević sa 8 poena uz 10 skokova. Trener Bližnjaković u ovom susretu računao je još na: Milicu Đokić 7,
Valentinu Došić 2, Tamaru Šarenac, Mirelu Halilović 8, Saru Đokić 0, Ines Babić 6, Anu Đokić 1, Saru Savić 2 i Ajlu Redžepović.

Naredni pripremni meč naše Lavice će odigrati u četvrtak, 06. oktobra u Tuzli protiv ekipe Jedinstvo.